Мед Атлант

Прокуратура розглянула законність рішення щодо приватизації Бурштинської ТЕС

У четвер, 7 грудня, відбулося чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади. Зважаючи на те, що кворуму серед членів постійної комісії не було, чиновники не приймали рішення, а лише обговорили питання порядку денного.

Серед іншого чиновники розглянули питання щодо перевірки роботи Бурштинської ТЕС.

Були виїзні засідання на Бурштинську ТЕС, нам показували ту роботу, яку проводять для покращення екологічної ситуації в регіоні. Також ми відвідували соціальні об’єкти, які входять в орбіту Бурштинської ТЕС. Що змінилося? Станом на сьогодні Бурштинська ТЕС повністю належить компанії ДТЕК. Тобто, це є повністю приватне підприємство, — сказав голова постійної комісії Тарас Виноградник.

Свого часу, комісія рекомендувала здійснити перевірку та з’ясувати чи є порушення в інвестиційних угодах ДТЕК, зокрема, придбання пакету акцій.

Згідно інформації, яка надана Фондом державного майна, здійснюється контроль щодо виконання умов договору і жодних порушень не виявлено. Всі роботи здійснюються своєчасно і в повному обсязі. Що стосується екологічної безпеки, то  проводилися заміри щодо викидів, і жодних порушень також не було виявлено. Єдине, що обсяги викидів було збільшено у 2016 році, але це була згода зі сторони Міністерства, — зазначив представник прокуратури Віталій Гоголь.

У свою чергу, представник екоіснпекції сказав, що насправді їх не допустили до перевірки на підприємстві.

Додамо, що останнім часом серед мешканців міста Бурштин поширюється інформація про викиди в повітря забруднюючих речовин Бурштинською ТЕС.

Нагадаємо, що 30 серпня депутати обласної ради на сесії звернулися до до Президента України П. Порошенка, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Голови Верховної Ради України А. Парубія, Генерального прокурора України Ю. Луценка з вимогою  провести перевірку правомірності умов приватизації Бурштинської ТЕС ПАТ “Західенерго” та виконання інвестиційних зобов’язань ТОВ “ДТЕК”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...