Мед Атлант

Франківська облрада просить у держави 298 мільйонів гривень для виплати зарплат бюджетникам

Сьогодні, 8 грудня, під час першого пленарного засідання 19-ї сесії Івано-Франківської обласної ради, прикарпатські обранці проголосували за звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана, Міністерства фінансів України та Міністерства охорони здоров’я, народних депутатів України від області щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.

В цілому незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці працівникам бюджетної сфери області (лише за обов’язковими виплатами) до кінця 2017 року складає 298, 6 млн. гривень, у тому числі по закладах охорони здоров’я, які фінансують за рахунок коштів медичної субвенції – 134, 0 млн. гривень, установах освіти – 129, 4 млн. гривень, інших закладах – 35, 2 млн. гривень.

Особливо гостро це відчувають заклади охорони здоров’я Богородчанського, Верховинського, Городенківського, Коломийського, Косівського, Рогатинського, Снятинського та Тлумацького районів, де за рахунок призначень листопада-грудня буде погашатись заборгованість за серпень-жовтень поточного року.

З метою недопущення соціальної напруги в регіоні та забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області до кінця 2017 року в повному обсязі просимо виділити з державного бюджету додаткові кошти в сумі 298, 6 млн. гривень, – йдеться у зверненні.

Читайте також: Облрада вимагає в СБУ перевірити ймовірну причетність священиків Московського патріархату до співпраці з ФСБ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...