Мед Атлант

Замість трьох — одна: на Прикарпатті буде дитячо-юнацька школа із зимових видів спорту

Як вже писало МІСТО,  постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, розвитку малого і середнього бізнесу підтримала проект рішення щодо утворення Івано-Франківської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту та затвердження її Статуту.

Сьогодні, 8 грудня, це питання було винесено на розгляд депутатів на першому пленарному засідання 19-ї сесії Івано-Франківської обласної ради.

Заснувати таку школу планують у Ворохті.

За словами начальника управління спорту обласної державної адміністрації Ореста Оклієвича, сьогодні в області працюють 13 спортивних шкіл і товариств, фінансування яких відбувається з обласного бюджету. З них три – із зимових видів спорту.

Це не створення абсолютно нового закладу, це реорганізація, оптимізація трьох шкіл. Це буде школа над школами, – пояснив Оклієвич. – Упорядковується система управління.

Тому, з метою оптимізації депутати облради пролосували за створення комунальної школи, яка їх об’єднає. Спортивна школа створюється з метою організації та проведення заходів , спрямованих на:

– залучення дітей та молоді до систематичних занять з фізичної культури і спорту ;

– створення необхідних умов для гармонійного виховання дітей та молоді, їхнього фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля та самореалізації ;

– набуття навичок здорового способу життя засобами фізичної культури і спорту ;

– забезпечення розвитку здібностей дітей та молоді в обраному виді спорту та досягнення високих спортивних результатів ;

– підготовку спортивного резерву для збірних команд України .

Читайте такожСич: Якщо Франківськ не захоче — буде інше місто, але спорткомплекс збудуємо

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...