Мед Атлант

Українець заснував стартап з друку будинків на 3D-принтері

Уродженець Маріуполя Максим Гербут створив у США стартап PassivDom, який друкує будинки на 3D-принтері, пише Національний промисловий портал.

При цьому будинки практично повністю незалежні від зовнішніх джерел тепла, електроенергії та води, йдеться на bzh.life.

Роботи-маніпулятори друкують цілий будинок однією деталлю: стіни, основа, дах. Далі монтуються всі комунікації, “теплі” вікна та двері, житло декорується й обставляється меблями та електронікою. Будинок оснащений “розумними” системами: диспетчеризації, контролю повітря, фільтрації води тощо.

PassivDom також відрізняються вкрай низькими тепловтратами. Конструкції будинку при товщині стін 20 см здатні зберігати таку ж кількість тепла, як і будівлі, споруджені з цегли з товщиною стін 7 м. Для обігріву будинку взимку або охолодження влітку досить електроенергії, виробленої сонячними панелями на даху.

PassivDom уже отримав понад 8000 попередніх замовлень у США.

У січні перші сто чоловік заселяться в такі будинки — вони будуть їх тестувати і отримають знижку на покупку. Ціни стартують від $65 тис. за однокімнатний будинок і $97 тис. за двокімнатний. Меблі, сантехніка та вся технічна начинка “розумного будинку” входять у вартість.

З нового року почне роботу завод з виробництва цих будинків у місті Ріно (штат Невада), в цьому ж місті знаходиться завод Tesla Motors з виробництва акумуляторів.

Нещодавно Максим Гербут також увійшов до рейтингу інноваторів Центральної та Східної Європи за версією Google і Financial Times.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...