Мед Атлант

В поліції розповіли подробиці діяльності центру, в якому проти волі утримували франківців. ВІДЕО

В суботу, 9 грудня, правоохоронці провели обшуки у двох приватних будинках на території Івано-Франківська та Тисменицького району, де виявили осіб, яких утримували проти їхньої волі. Будинки начебто були реабілітаційними центрами, де перебували алко- та наркозалежні особи.

Т.в.о начальника слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області Крамаренко Олександр розповідає, що від матері одного з чоловіків, який перебував у цьому “центрі”, надійшла заява до поліції. Жінка повідомила, що сина утримують в будинку без його згоди і ймовірно дають наркотичні речовини. У ході обшуку поліціянти встановили ще близько 10 осіб, які заявили, що знаходяться у “центрі” проти їхньої волі.

Як розповідає Олександр Крамаренко, вони перебували в ізоляції, самостійно себе обслуговували. У приміщенні були графіки чергувань. Чи давали особам, які там перебували, будь-які наркотичні чи психотропні препарати, поки невідомо, адже вилучені медикаменти відправили на експертизу.

Особи, які там перебували, потрапили до центру за заявою когось із родичів, які платили за це чималі кошти: від 6 тисяч гривень за місяць. Курс так званого лікування для кожного “пацієнта” був індивідуальним.

Правоохоронці також перевіряють законність діяльності центру і наявність всіх відповідних ліцензій. Наразі кажуть, що при обшуках медичного персоналу чи людей, які могли б лікувати, не помітили.

До встановлення всіх фактів центр не припинить свою діяльність. Як каже Олександр Крамаренко, у будинку ще залишилися особи, які казали, що знаходяться там з власної волі.

Правоохоронці перевіряють зв’язок між цим центром і схожим у Тисмениці, проти якого влітку виступили місцеві жителі. Велика ймовірність, що його організаторами є ті самі люди. Наразі відомо, що в їх числі житель Івано-Франківська та кілька жителів зі Сходу, є й серед них особи, які прописані на тимчасово окупованих територіях України. Після розголосу у пресі центр у Тисмениці припинив свою діяльність.

Як повідомляло “МІСТО” у вчорашньому сюжеті, один з будинків, де “лікувалися” люди, знаходиться на вул. Целевича. У приватній розмові з журналістами працівник центру розповів, що тут кілька місяців функціонував “Центр здорової молоді” і там перебувало близько 10 людей. Із “залежними” прикарпатцями працювали за програмою “12 кроків”. Також чоловік додав, що сюди реабілітаційний центр переїхав з Тисмениці.  Сьогодні працівники центру складали всі речі та говорили, що знову переїжджають на нове місце, втім куди — не повідомили.

Подробиці обшуків у місцях, де проти волі утримували людей – у відеосюжеті “МІСТО”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...