Мед Атлант

В франківських школах планують розвивати ІТ-освіту

В рамках форуму неформальної освіти “(не)Форма: Навчальний простір. Спільноти, що навчаються. Міста, що навчаються” робоча група екпертів має напрацювати стратегію з розвитку ІТ-освіти в Івано-Франківську.

На думку експертів, сьогодні актуальним для школярів є вивчення робототехніки, дизайну, програмування та опановування критичного мислення, тому такі дисципліни повинні розвиватися в школах.

Ми вже почали імплементовувати це в школах і започаткували по всій області 47 гуртків з програмування. Але це тільки перший крок і ми зрозуміли, що школа готова до цього, щоб сприймати такі неформальні починання. Суспільство готове також, адже розуміє, що за цим майбутнє, — розповідає координатор громадської ініціативи “What IF”/ співзвсновник РобоклубІФ (Івано-Франківськ) Сергій Никоноров.

На форум неформальної освіти організатори очікують чимало гостей з різних міст України, де вже зробили певні кроки щодо реалізації ІТ-освіти. Відтак, беручи до уваги досвід своїх колег, місцеві фахівці планують зробити свою «дорожню карту» та реалізовувати її у франківських школах.

Читайте також:В двох франківських школах проводять освітній експеримент

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...