Мед Атлант

Більшість франківців не хоче спорткомплексу на Шухевича – вирішить сесія

Більшість мешканців Івано-Франківська категорично проти спорткомплекса на місці стадіону “Юність” по вулиці Шухевича.

Про це йшлося на громадських обговореннях в адмінбудинку 14 грудня.

Боже, скільки народу, — сказала жінка, зайшовши в зал, де було зо дві сотні людей.

Від влади на обговорення прийшли перший заступник голови ОДА Сергій Басараб, начальник обласного спортивного комітету Орест Оклієвич та головний архітектор області Микола Дорошенко.

Останній розповів детально про те, як може виглядати спорткомплекс. За його словами, пердбачається один із найкращих комплексів країни. Великі зали для багатьох видів спорту, паркінг на 500 авто, ~ 5 тисяч посадкових місць тощо.

Після цього мешканець Сергій Чирва заявив, що влада “краде у дітей можливість займатися спортом” — бо вихованці обласної дитячо-юнацької спортивної там тренуються.

Богдан Лесюк, який живе на прилеглій до стадіону “Юність” вулиці, поскаржився, що з людьми взагалі не обговорювали цього.

Як можна було винести питання про будівництво спорткомплексу на сесію обласної ради, не обговоривши цього з мешканцями прилеглих вулиць?, — запитав Лесюк.

Йому відповіли, що все “згідно із законом”.

Депутат міськради Віталій Мерінов, який і є головним противником будівництва спорткомплексу на стадіоні “Юність”, пропонує іншу ділянку для забудови – територію позаду стадіону “Рух”.

Інший депутат міськради Андріан Волгін погодився із Меріновим.

Стронгмен Назар Павлів говорить, що на “Юності” часто проводять легкоатлетичні та футбольні змагання.

Я за будівництво манежу, але не на стадіоні. Якщо ми побудуємо спорткомплекс на вільній території, якої у місті багато, лише виграємо. Бо буде у Франківську два добрі спортивні об’єкти – і “Юність”, і новозбудований спорткомплекс, — сказав Павлів і отримав 80% присутніх.

Після 40 хвилин слухань голова обласного спорткомітету Орест Оклієвич заявив, що “висловлюються люди лише з однією позицією”.

До мікрофона підійшов директор коледжу фізвиховання Любомир Пасічняк. Він зазначив, що земля, на якій хочуть збудувати спорткомплекс, є у комунальній власності облради.

Аби ви знали: тисячний колектив коледжу “за” будівництво комплексу на “Юності”, — сказав Пасічняк.

Мешканців послухали, однак Оклієвич сказав, що “все одно рішення про будівництво приймуть на сесії обласної ради”.

Як відомо, раніше комісія облради проголосувала за будівництво спорткомплексу на території обласної дитячо-юнацької спортивної школи на вулиці Шухевича. Площа — 2 га.

Там передбачається від 3,5 до 5 тис. посадкових місць. У проекті зазначений також двох’ярусний паркінг на 500 авто. Голова облради Олександр Сич повідомляв, що спорткомплекс обійдеться близько у 100 млн грн.

Депутат міськради Віталій Мерінов збирав мітинг проти будівництва спорткомплексу і привів людей на сесію обласної ради.

Мерінов вважає, що комплекс не треба будувати на стадіоні, який, за його словами, у нормальному стані, і там досі займаються люди. Тож він вимагав зняти питання з порядку денного сесії та провести громадські обговорення.

Після суперечкидвох перерв у засіданні та сутички активістів із поліцією депутатам облради таки вдалося проголосувати і питання перенесли на наступне пленарне засідання.

Читайте також: Якщо Франківськ не захоче — буде інше місто, але спорткомплекс збудуємо, — Сич

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...