Мед Атлант

Прокуратура “програла” у суді місцевим комунальникам

Положення «Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано – Франківську»  знову набирає «законної сили».

Сьогодні 14 грудня за участі представників Департаменту правової політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради виграно апеляцію та скасовано рішення суду першої інстанції і відмовлено у позові Прокурати Івано-Франківської області щодо скасування Положення “Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську” яке було затверджене минулого року, — повідомляє Христина Калитка.

Відтак, Муніципальна інспекція продовжить здійснювати перевірку всіх вивісок, а якщо підприємці не матимуть  дозвільної документації на їх розміщення, то виконавчий комітет міської ради прийматиме рішення щодо демонтажу.

Нагадаємо, що 30 грудня 2016 року Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради прийнято рішення № 908 «Про  Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську». Цим рішенням Івано-Франківська міська рада зобов’язала  суб’єктів господарювання  отримувати дозвільні документи на вивіски, які не передбачені законодавством України. Прокуратура вважає, що прийняття такого рішення є втручанням в підприємницьку діяльність суб’єктів господарювання, що заборонено законами України. І своїми протиправними рішеннями Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради чинить тиск на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в межах м. Івано-Франківська.

Вважаючи, що рішення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради є незаконним, заступник прокурора Івано-Франківської області звернувся до суду з відповідним позовом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...