Мед Атлант

Франківський “Карітас” побував у військових і переселенців на Донеччині. ФОТО

У понеділок, 11 грудня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин та франківський “Карітас” вирушили на схід України, аби допомогти військовим, переселенцям та нужденним.

Після двох діб у дорозі франківці прибули у Волноваху, де передали у місцевий “Карітас” 150 продуктових наборів та 250 наборів миючих засобів для переселенців.

Допомога здійснюється у рамках проекту «Надання гуманітарної допомоги та організація заходів з інтеграції ВПО Волноваського району Донецької області» за фінансової підтримки Welthaus єпархії Грац (Австрія). Проект розрахований на півроку, і окрім гуманітарної допомоги, для дітей та батьків передбачені заходи дозвілля, гурткові заняття та тренінги з соціальної адаптації на базі “Карітасу” Волновахи.

У прифронтовому місті Митрополит Володимир та директор франківського “Карітасу” отець Володимир Чорній зустрілися з головою Волноваської райдержадміністрації Олександром Баранником та з головою районної ради Валерієм Лубінцем. Обговорювали питання налагодження соціального служіння та виділення земельної ділянки для будівництва богослужбової каплиці.

Перебуваючи на Донеччині, Владика Володимир та представники “Карітасу” відвідали українських захисників з батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Івано-Франківськ». А також передали допомогу у Попасну для бійців 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади, що дислокується у Коломиї.

У поїздці на схід України також взяли участь священнослужителі архієпархії отець Роман Дармограй і отець Федір Бойко та водії “Карітасу” Олександр Малишкін та Олег Дмитрук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...