Мед Атлант

Міськрада просить владу України посприяти передачі ЛРЗ у власність Франківська

Депутати Івано-Франківської міської ради, від імені громади міста, звернулися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з метою підтримки та захисту прав інтересів  ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” (ЛРЗ).

Звернення опубліковане на сайті міськради.

У документі йдеться, що відновлення ефективної діяльності підприємства мало б забезпечити:

  • стабільну фінансово-господарську діяльність підприємства;
  • підвищення конкурентоспроможності підприємства;
  • збереження та створення нових робочих місць;
  • розширення та освоєння нових ринків збуту;
  • освоєння нових видів робіт та послуг, зокрема можливість виготовлення та ремонту комунальної техніки для потреб міста;
  • розширення номенклатури готової продукції.

Просимо вашого втручання у вирішенні питання передачі пакету акцій ПрАТ “”Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” Івано-Франківській міській раді у відповідальності до чинного законодавства”, – зачитав на сесії міськради 15 грудня мер Руслан Марцінків.

Його прес-служба оприлюднила таке повідомлення:

Вкотре депутати міської ради звернулись до органів держвлади щодо свавілля навколо Локомотиворемонтного заводу. Місто прийняло рішення про купівлю, ДВІЧІ взяло участь у відкритому конкурсі, викупило завод, дотрималось усіх вимог Фонду держмайна, але акцій місто так і не отримало. Зараз навіть при найбільшому бажанні не можемо суттєво допомогти підприємству. Звертався особисто до “вповноважених”. Офіційної відповіді нема, а неофіційна відповідь така: якщо зараз дозволити купити Франківську ЛРЗ, то хто завтра заборонить Дніпру купити “Дніпросталь” чи Одесі Припортовий завод?

Попри все, дав доручення тимчасовому керівнику ЛРЗ від міста Руслану Терешку максимально, доки ми можемо це зробити, погасити заборгованість по зарплатні. Сьогодні на сесію прийшов колектив ЛРЗ, вони просять нашої підтримки і ми просто не маємо права їх залишити. Бо результати роботи заводу під керівництвом міста навіть за ці три місяці помітні. Якщо раніше ЛРЗ виробляв продукції на 800 тис. грн. при потребі у зарплатні понад 1 млн. грн., то за жовтень (з новим керівництвом!) – на 1 млн. 700 тис. грн., за листопад – 3 млн. 300 тис. грн., а за грудень планують подвоїти останній показник. Отож, робіть висновки, з яким керівництвом заводу світить процвітання, а з яким його просто-напросто заженуть у банкрутство, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, місто придбало завод 22 серпня – з другої спроби. Міському бюджету ця покупка обійшлася в 33 мільйони 920 тисяч гривень. Разом з підприємством місто купило й земельну ділянку площею 9,96 га.

Т.в.о. генерального директора ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” призначили Руслана Терешка.

Читайте такожКупівля локомотиворемонтного заводу: розвиток підприємства чи розпилювання на металобрухт

Головне фото Тараса Волошина

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...