Мед Атлант

На духовне життя франківців з міського бюджету виділять більше двох мільйонів гривень

У п’ятницю, 15 грудня, розпочалася 17 сесія міської ради. Окрім іншого, депутати затвердили Муніципальну програму «Духовне життя» на 2018- 2020 роки. Програма є нормативним документом для збереження і всебічного розвитку духовної культури, з урахуванням соціально-економічних, культурних, національних, та інших особливостей міста.

Основним завданням програми є налагодження системи надання підтримки релігійним громадам та об’єднанням громадян, які беруть на себе вирішення матеріально-фінансових проблем релігійних громад та об’єднань громадян, пов’язаних із реалізацією релігійно-духовних проектів. На думку постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики, прийняття цього документу сприятиме спільній діяльності органів місцевої влади усіх рівнів, громадських і релігійних організацій, навчальних і культурно-просвітницьких закладів, пов’язаній з розвитком духовності та захистом моралі.

Загальний бюджет реалізації цієї програми становить 2 100 000 грн.

Реалізація Муніципальної програми «Духовне життя» на 2018-2020 роки дасть можливість визначити взаємовідносини між церквою і місцевою владою, закріпити пріоритети та перспективи подальшого розвитку владно- церковних та міжконфесійних стосунків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...