Мед Атлант

Переселенець з Криму буде вирощувати на Прикарпатті найдорожчу ягоду в Україні

Переселенець із Криму Микола Полицький отримає з обласного бюджету 300  тисяч гривень для вирощування лохини.

На офіційному сайті Івано-Франківської обласної ради оприлюднено розпорядження «Про підсумки обласних конкурсів розвитку місцевого самоврядування». Йдеться про чотири конкурси, ключовий з яких —  восьмий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Переможцями цього конкурсу стали 58 проектів на загальну суму  майже 17,2 млн гривень, інформують “Вікна“.

На території Калуського району найближчим часом будуть реалізовані два з цих проектів. Зокрема, 300 тис. гривень з обласного бюджету отримає Верхнянська ОТГ на розвиток та підтримку фермерства з вирощування ягід та екологічно-чистої продукції на території об’єднаної громади. Майже стільки ж – 295 тис. гривень – отримає Сівко-Войнилівська сільська рада на виготовлення генерального плану забудови сіл Сівка-Войнилівська, Мошківці і Довжка.

У місцевих бюджетах на наступний рік повинні бути передбачені кошти на співфінансування проектів, зокрема для сільських рад  — щонайменше 10% від їх загальної вартості.

Хто ж буде вирощувати ягоди коштом обласного бюджету на території Верхнянської ОТГ — розповів “Нафтохіміку-Калуш” заступник голови Верхнянської ОТГ Іван Кавчак:

У селі Довгий Войнилів у нас проживає фермер, переселенець із Криму Микола Полицький, який висловив бажання вирощувати лохину. Для цього він підготував відповідний проект, подав його на конкурс і переміг. Окрім коштів з обласного бюджету, ми плануємо на цей проект також додати ще 100 тис. грн з бюджету Верхнянської ОТГ. До речі, землю у користування йому вже надано, і він здійснює там певні підготовчі роботи.

Раніше йшлося, що торік у сьомому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, було значно більше переможців (133). Більшим було і їхнє фінансування з обласного бюджету — сумарно майже 22,5 млн гривень.

Читайте також: На Прикарпатті збирають урожай найдорожчої в Україні ягоди

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...