Мед Атлант

Доходи обласного бюджету в 2018 році можуть зрости на 30%

У вівторок, 19 грудня, в Івано-Франківську відбулися громадські обговорення основних показників проекту обласного бюджету на 2018 рік.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Ірини Мацькевич проект обласного бюджету  на 2018 рік є кращим, ніж обласний бюджет 2017 року.

При формуванні проекту бюджету було враховано підвищення соціальних стандартів – підвищення заробітної плати підвищення прожиткового мінімуму, підвищення посадових окладів. Було враховано підвищення видатків на енергоносіїв в установах, які фінансуються з бюджету. Обласний бюджет по наших міркуваннях є напевно кращий, ніж у 2017 році.  Загальний ресурс доходів становить 9,5 млрд гривень, що на 30% більше, ніж затверджені показники на 2017 рік.

Також Ірина Мацькевич зазначила, що на 2018 рік передбачено субвенції соціального характеру, освітня та медична субвенція і базова дотація. Крім того, на 2018 рік передбачено субвенцію з держбюджету на фінансове забезпечення будівницвта, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення

278,9 млн гривень – значна сума коштів, яка допоможе покращити дороги Івано-Франкіщини

З проектом обласного бюджету можна ознайомитися за посиланням.

Зазначимо, що 22 грудня відбудеться друге пленарне засідання чергової сесії обласної ради, на якому і прийматимуть рішення щодо затвердження обласного бюджету.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...