Мед Атлант

Комунальники боротимуться з незаконними МАФами, вилучаючи товари, які там продають. ВІДЕО

З нового року в Івано-Франківську зміняться правила благоустрою міста. Згідно них, з незаконними МАФами боротимуться значно жорсткіше.

Про це повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Головний комунальник пояснив, що за зміни депутати голосуватимуть вже з нового року на черговому засіданні сесії міської ради.

У планах вдвічі зменшити термін від виявлення незаконного МАФу до його демонтажу. Наразі ця процедура триває близько двох місяців.

Згідно нових правил, незаконний об’єкт буде демонтований до місяця. Зробимо так, аби муніципальна інспекція виявляла порушника, вносила питання на голосування виконкому і демонтовувала об’єкт. Адже зараз це відбувається так: інспекція виявляє, департамент архітектури виносить на виконком, інспекція демонтовує. Процедуру спростимо, – коментує Смушак.

Головний комунальник каже, що важливою зміною буде також те, що товар, який продаватиметься у незаконному МАФі вилучатимуть.

Інспекція буде мати можливість спільно з муніципальною вартою, можливо з залученням поліції, вилучати товари, бо це важливо. Будемо вилучати під приводом незаконного МАФу. Коли продавець, який розкладає ящики з яблуками порушує правила благоустрою, то це теж незаконний МАФ і його можна буде демонтувати, вилучивши товар, – пояснює головний комунальник.

Процедуру вилучення вважають найефективнішою, адже штрафи, які наразі сплачують вуличні продавці не ефективні.

Штраф людина сплачує по місцю проживання. Більшість таких продавців не місцеві, тому їхня міська чи сільська рада не зацікавлена у тому, аби накласти штраф, – каже Смушка.

Нові правила благоустрою депутати планують розглянути на найближчій сесії міської ради.

Головне фото ілюстративне. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...