Мед Атлант

Субсидії по-новому: як змінилася система нарахування пільг

Сьогодні, 19 грудня, на оперативній нараді у міського голови прозвітували про стан надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг мешканцям Івано-Франківська.

Директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк зазначив, що з травня діє нова система нарахування пільг. Зокрема, тепер субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу за два квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.

Під час здійснення розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні (неопалювальний період) для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за третій-четвертий квартали попереднього року, у жовтні (опалювальний період) — за перший-другий квартали поточного року.

За наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг (якщо загальна сума перевищує двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян — 340 грн.), субсидія на наступний строк призначається при умові документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію.

Зазначимо, що через протерміновану два місяці заборгованість станом на 01 травня 8765 домогосподарствам не призначено субсидію на наступний термін.

Однак, у грудні 5143 тис. домогосподарствам, які сплатили заборгованість або уклали довговір про її реструктуризацію, відновлено надання субсидій.

Більше про зміни та нововведення можете переглянути у презентації департаменту соціальної політики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...