Мед Атлант

Снятинський дитячий будинок-інтернат планують закрити. Працівники проти

Працівники Снятинського дитячого будинку-інтернату протестують проти закриття закладу.

Своє обурення з цього приводу вони висловили сьогодні, 20 грудня, під час президії обласної ради.

Як зауважив у своєму виступі виконуючий обов’язки директора департаменту соціальної поліики ОДА Віталій Яворський заклад не раз піддавався критиці волонтерів, уповноваженого Президента з прав людини, окрім того, під час особистих перевірок працівниками департаменту вони виявили неналежні умови утримання дітей у цьому закладі.

Там є 4 кримінальні справи: спалили дитину, дитина випала з вікна тощо. Коли ми туди приїхали, то побачили жахливу картину: дітей годували рисок з хробаками, а нам пояснили, що тут нічого такого, адже цей рис дають благодійники й вони його промивають. Комісія прийняла рішення визнати роботу директора інтернату незадовільною і припинити з ним контракт, – зауважив Яворський.

Яворський пояснив, що наразі в інтернаті перебуває 97 осіб і з них лише 13 – діти. Їх планують переселити в дитячий інтернат у Залуччі.

Повнолітніх переселити у Снятинський дорослий психоневрологічний інтернат, таким чином об’єднавши ці два заклади.

Вважаю недоцільним фінансувати у Снятині два таких заклади. Краще кошти спрямувати в один, тим паче, наразі є більша потреба у дорослій геріатрії – зазначив Яворський.

Окрім того, чиновник спростував чутки, що на на місці дитячого інтернату у Снятині планують збудувати торговий центр.

Зі словами Яворського категорично не погодилися працівники закладу, які в значній кількості завітали на президію. Спочатку депутати рекомендували їм все ж виступати на сесії, але люди взяли слово і почали палко пояснювати свою позицію.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...