Мед Атлант

Завдяки БФ Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ” відновлено чергові старовинні двері. ФОТО

Нове життя для старих дверей. Історична кам’яниця, що на Леся Курбаса, 8 отримала відновлений вхід.

Протягом трьох місяців над реставрацією старовинних дверей працювала ціла команда досвідчених майстрів під керівництвом художника Романа Бончука.

«Це не просто ідея, а така глобальна культурна подія для міста. У рамках програми БФ Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ», ми спочатку самі обирали двері. А потім до нас почали звертатись франківчани, пропонувати співфінансування. Аби тільки і їхні двері не загинули. До прикладу, на Курбаса, 8 частину коштів виділив Ростислав Кукурудз», – розповів Роман Бончук.

Тепер у це важко повірити, але двері на Курбаса, 8 були у жалюгідномі стані. Їх вкривали чотири шари різної фарби, оздоблення та ковані елементи взагалі були відсутні.

«Ці двері стали для нас викликом. Ми постарались, аби відновити усі ці старовинні елементи. Тепер двері легкі, функціональні, естетичні», – додав Роман Бончук.

Франківчани такі зміни у історичному центрі міста схвалюють.

«Це чудово, двері неймовірні, величні, таке враження, наче потрапив у старовинні часи. Бачу, майстри постарались», – каже мешканець міста пан Богдан.

Із встановленням дверей, роботи у реставраторів не поменшало. Вже цього тижня ще двоє об’єктів поїдуть для відновлення у майстерню.

На правах реклами

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...