Мед Атлант

Франківські дітлахи створили мультиплікації на соціально важливі теми. ФОТО

В Івано–Франківську відбувся проект соціальної мультиплікації “Світ повний можливостей».

Основною метою проекту є сприяння прояву індивідуальності кожної дитини та звернення їхньої уваги на соціально важливі теми, через метод соціальної мультиплікації.

У заході мали змогу взяти участь понад пів сотні дітей із кількох навчальних закладів Івано-Франківська. Зокрема, це Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. С.Бандери, Івано-Франківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 19 та Івано-Франківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

Суть соціальної мультиплікації полягає в тому, що діти віком 10-16 років, різні за захопленнями, соціальним статусом об’єднаються навколо однієї проблеми. Вони самі придумують мультфільм та створюють його. Але важливим також є те, що при цьому не використовуються спеціальні ефекти, камери і т.д. Учасники створюють мультфільми з того, що їх оточує, з підручних матеріалів, будь то пластилін, кольоровий папір, вирізки з журналів, макарони чи гербарій.

Захід такого типу відбувся вперше на теренах Івано-Франківщини. За допомогою мультиплікації ми порушили соціально важливі проблеми в творчій формі, що допомогло дітям більше розкрити свої психологічні аспекти і краще проявити творчі здібності. Цими мультфільмами, ми хочемо достукатися до суспільства, звернути їхню увагу на вагомі проблеми сучасності, – коментує керівник проекту Анастасія Маліборська.

Майстерності мультиплікації приїхала навчати тренер із Дніпра Віталіна Серебрянська. Незабаром самі мультфільми можна буде побачити в соціальних мережах та на сайті ГО «Інститут неформальної освіти».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...