Мед Атлант

Начальник міграційної служби області не декларує бізнес дружини і має купу землі

Начальник Управління Державної міграційної служби Івано-Франківської області Сергій Саїв два роки поспіль не декларує будівельний бізнес дружини. Окрім того, родина Саїва володіє великою кількістю нерухомого майна.

Про це повідомляє проект “Декларації” на bihus.info.
Згідно з інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб, з 2014 року дружина Саїва Богдана є співзасновницею ТОВ “С-Капітель”. Але відомості про це відсутні у деклараціях Сергія Саїва за 2015 і 2016 роки.

Попри те, що бізнес у родини міграційника з’явився лише в 2014 році, їхні статки почали зростати значно раніше. У серпні 2006 року Сергій Саїв оформив свідоцтво про право власності на 113-метровий будинок у селі Дзвиняч Богородчанського району Івано-Франківської області, а вже через три місяці його дружині хтось подарував сусідній, площею 254 кв. м. Того ж року Богдана Саїв стала власницею 138-метрової квартири у центрі Івано-Франківська, але в 2013-му подарувала її сину Олегу.

У 2015 році Богдана Саїв стала власницею низки нежитлових приміщень по вулиці Шевченка, 63 у Дзвинячі загальною площею 1323 кв. м. Земельні ділянки під будівлями були передані їй в оренду Богородчанською селищною радою до кінця 2017 року, але в деклараціях цей факт не відображено.

Не декларує Сергій Саїв і 15 соток землі у селищі Солотвин, які його дружина придбала у 2013 році. На цій ділянці знаходиться частина будівель маєтку їхнього сина Олега, що до грудня 2017 року також перебував на державній службі – працював офіцером відділу комплектування та призову Івано-Франківського обласного військового комісаріату. До складу домоволодіння входить будинок площею 295 кв. м, 58-метрова сауна, дві альтанки загальною площею 56 кв. м, літня кухня, погріб і гараж. Власником всього цього Олег Саїв став у лютому 2011 року. Поряд із домоволодінням у Олега Саїва є ще й 29 соток власного лісу, який він також не вказував у своїх деклараціях. Через 6 місяців після набуття маєтку у Солотвині у нього з’явився ще й 135-метровий будинок у Дзвинячі поряд із батьківськими.

Також Сергій Саїв задекларує 186-метрову квартиру у Богородчанах, записану на неповнолітню доньку Соломію, автомобілі Skoda Octavia 2013 р. в. у себе і Toyota Land Cruiser 2014 р. в. у дружини. Управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області він очолює з 2012 року, а до цього з 1992 року працював у системі МВС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...