Мед Атлант

Відомо, коли українців змусять встановлювати лічильники газу

Верховна Рада України ухвалила закон про порядок встановлення лічильників газу.

Як повідомляє «Слово і Діло», документ підтримали 325 нардепів.

Йдеться про закон №5722-д «Про внесення змін до закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу».

Таким чином, до закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» додається положення, відповідно до якого з метою забезпечення комерційного обліку природного газу для населення суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, оснащують населення (побутових споживачів) індивідуальними лічильниками газу. Разом із тим загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку.

Побутові споживачі (населення) можуть самостійно забезпечити встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) з подальшою компенсацією таких витрат за рахунок коштів, які ними сплачуються за природний газ суб’єкту господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території. Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення приладів обліку природного газу для споживачів встановлюються Кабінетом міністрів України, – йдеться в поясненні на сайті ВР.

Крім того, законом змінений термін встановлення індивідуальних лічильників газу з 1 січня 2018 року на 1 січня 2021 року.

Законом також встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення саме індивідуальних лічильників газу, а не загальнобудинкових. Законом визначений механізм встановлення індивідуальних лічильників газу малозабезпеченим категоріям громадян (отримувачам субсидій та інших соціальних виплат) незалежно від наявності загальнобудинкового лічильника, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Які зарплати, пенсії, стипендії отримуватимуть українці. Прогнози на 2018 рік

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...