Мед Атлант

Подаруй ялинку місту. Франківців закликають купувати ялинки у горщиках і висаджувати після свят

Сьогодні, 27 грудня, розпочалася прес-конференція  “Збережи ліс. Подаруй ялинку місту”.

Знайома багатьом франківка Вероніка Томачинська розповіла про ідею облаштувати висадку ялинок, придбаних у горщиках.

Ідея висадки ялинок у горщиках — дуже символічна. Кожен зможе посадити своє деревце, з таблицею. Акція мала б стати щорічною.

У свою чергу, директорка “Центру розвитку міста і рекреації” Руслана Василюк повідомила франківцям, де і коли таке можна зробити.

Руслана Василюк каже, що коли пані Вероніка їй запропонувала цю ідею, то вона одразу погодилась, адже висадка дерев у парку не поодинока акція. При цьому Василюк згадала про алею сакур. Каже, що алея ялинок могла б гарно виглядати на вході в парк зі сторони вул. Дорошенка. Окрім того, упевнена, якщо бажаючих буде багато, то такими ялинками зможуть засадити інші сквери у місті.

Вперше про ці ялинки прочитала у соцмережі і ця ідея мені дуже сподобалась,  — зізналася директорка “Центру розвитку міста і рекреації”.

Вероніка Томачинська каже, що вони з чоловіком постійно сперечалися, бо вона хотіла живу ялинку вдома, але була проти вирубки. Тому, коли з`явилися ялинки в горщиках, вона була в захваті.

Відтак, після різдвяних свят франківці можуть свої ялинки в горщиках зносити до зеленого господарства і там їх зберігати. Також містяни зможуть висловлювати побажання чи хочуть вони бути при висадці своєї ялинки.

Зберігати ялинки варто в ширшому горщику у хаті, постійно зволожувати і провітрювати приміщення, тоді деревце може вистояти. В місті буде також анонсована ще одна акція по продажу таких ялинок, бо попит дуже великий, кажуть організатори прес-конференції. От правда, дерев таких обмаль залишилось.

Куди нести зелену красуню — повідомлять згодом. Кажуть, будуть бачити по погоді: якщо буде плюсова, то висаджувати зможуть одразу, у мороз — ні. Тому деякий час триматимуть в теплицях зеленого господарства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...