Мед Атлант

Хлопчик з Калуша має “кришталеву хворобу”: треба грошей, аби він зміг ходити. ВІДЕО

Коли ходити — це найбільша мрія: 14-річний Володя Базюк з Калуш має рідкісну “кришталеву хворобу”. Його кістки — крихкі, і ламаються навіть під вагою тіла, йдеться в сюжеті телеканалу “402”.

Всього у хлопчика було вже близько півсотні переломів. Перші тривожні симптоми у Володі з’явилися, коли йому було 4 роки, розповідає мама Надія Лавринчук.

Спочатку, за її словами, ламалися руки, потім — десь дитина вдарилась — і одразу тріщина.

З дев’яти років Володя пересувається на візку, навчається вдома, вчителі приходять до нього.

Хлопчик має улюблені хобі: складає кубик Рубіка за 21 секунду, бавиться з папугою Гошею, а ще в інтернеті самостійно навчився грати на гітарі.

Нині Володя лікується у Харкові в Інституті патології хребта і суглобів. Спочатку, каже мама хлопчика, боялася вирушати у далеку дорогу, адже їздити у клініку доводиться чотири рази на рік.

Та результат не забарився — Володя вже самостійно пересідає з візка на диван.

Кістки вже укріпились, вони стали твердіші. Раніше міг легко рухати кісткою, була як желе, — говорить 14-річний Володя Базюк.

Скоро хлопчику робитимуть операцію. У кістку введуть металоконструкцію: спершу в одну ногу, потім — в іншу. Це дасть Володі шанс ходити. Однак все впирається у гроші. На пластину потрібно 140 тисяч гривень. Для багатодітної родини ця сума — непосильна. На сьогодні зібрано менше половини.

Перерахувати кошти можна на картку Приватбанку: 4149 4978 6479 1837 (Лавринчук Надія Іванівна).

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...