Мед Атлант

Недешеве культурне життя: хто і за скільки організовує у Франківську свято

У департаменті культури Івано-Франківської міської ради запланували у період новорічно-різдвяних свят чимало заходів. І орієнтовна сума витрат з міського бюджету на зимову культурну програму — півмільйона гривень.

Цьогорічне відкриття ялинки в Івано-Франківську жителі міста запам’ятають надовго — в День Святого Миколая після урочистих промов представників влади один з феєрверків влучив 17-річній студентці в голову. Дівчина знімала цей святковий момент на свій смартфон. Такого повороту подій ніхто не очікував і відповідно, медиків не було на місці. На наступний день директор департаменту культури Надія Загурська та начальник управління надзвичайних ситуацій МВК Ігор Влізло отримали догани через недотримання правил техніки безпеки під час проведення заходу.

МІСТО вирішило з’ясувати, хто саме надавав послуги з організації святкового дійства 19 грудня, а також інших подій у цей період.

Згідно з даними сайту публічних закупівель Prozorro, частину новорічно-різдвяних заходів (відкриття ялинки також) в Івано-Франківську організовує ФОП Галаса Іван Омелянович.  За інформацією аналітичної системи YouControl, Іван Галаса є співзасновником ТзОВ «Естрея КО» і основний вид діяльності — робота із підтримання театральних і концертних заходів.

Саме цей підприємець запропонував найнижчу ціну під час відкритих торгів у таких тендерах:

За інші новорічно-різдвяні заходи в Івано-Франківську відповідає підрядник Данильчук Микола Андрійович. Підприємець відповідає за такі послуги:

За даними аналітичної системи YouControl, основний вид діяльності Миколи Данильчука — установлення та монтаж машин і устаткування. Втім, у переліку видів діяльності є також театральна та концертна діяльності; діяльність із підтримання театральних і концертних заходів та організування інших видів відпочинку та розваг.

Зазначимо, що за усі вище зазначені тендери змагалися лише двоє людей Микола Данильчук та Іван Галаса, які є жителями Івано-Франківська.

Нагадаємо, що згідно з рішенням виконавчого комітету від 21 грудня, в центрі Івано-Франківська заборонений продаж та реалізація піротехніки. Відтак, у новорічну ніч також не повинно бути феєрверків. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...