Мед Атлант

Я вашого мера навіть не знаю, – бізнесмен, що подарував Франківську світлодіодну арку

МІСТО писало, що підприємство “Ялинки України” звернулося до міського голови Руслана Марцінківа з пропозицією встановити у Франківську на час новорічно-різдвяних свят світлодіодну арку безкоштовно. Власник підприємства запевнив, що ніяких родичів у Франківську не має і навіть мера не знає особисто. Каже, це такий прояв доброти, бо любить Франківськ.

На “стометрівці” вже протестували встановлену арку. ФОТО: КУРС

Світлодіодну арку сьогодні, 28 грудня, почали встановлювати на “стометрівці”. Журналісти МІСТА поспілкувались із засновником і власником фірми “Ялинка України” Петром Ординансом щодо такої безкоштовної щедрості на “стометрівці”. Він каже, що місто обожнює і через рекламу це зробив. Пан Петро запевнив, що інших мотивів немає і не треба їх даремно шукати.

Я чоловік не публічний, я – бізнесмен. Не повірите, але буває так, що хочеться зробити так, аби все було нормально для когось. І не обов’язково мати з цього користь. Мені Івано-Франківськ подобається більше, ніж інші міста України. Видно, що ваше місто розвивається. Я не кажу, що інші міста не розвиваються, але по Франківську це добряче помітно.

Щодо того, чи Івано-Франківськ викупить таку арку уже наступного року Петро Ординанс відповів:

Не я це вирішую, а місто це вирішить. Якщо її не купить місто, то я заберу назад. Гарантії немає, адже є франківські депутати, бюджет… У мене є багато клієнтів. Зараз, гадаю, є складніше питання: зробити так, аби все було добре встановлено. Я нікого не представляю і щоб створити успішний завод мені прийшлося витратити 10 років.

Тобто, за словами підприємця, міська влада цілковитої гарантії не давала щодо придбання такого новорічного задоволення наступного року. На питання журналіста, якщо є конкуренти і хтось би хотів придбати арку, то чому ж безкоштовно надавати Івано-Франківську її в кості подарунка, зауважив:

Це принципове питання для мене, як реклама. І довести те, що гроші не є основними. І ще місто подобається. Я б і переїхав жити до Франківська. І ті організації чи люди, які не вірять мені, цікаво, а що вони особисто готові зробити для свого міста?! Це важка робота. Зараз машини їздять, аби це все доставити до Франківська. Всього має бути 46 арок. Ми їх хотіли готовими завезти, але не вдалося через відсутність транспорту. Мене цікавить не сама арка, а композиція в кінці. Мені цікаво, як таке оцінять сім’я чи молода пара.

Про мінуси компанії через надану безкоштовну арку Петро Ординанс і не думає. Каже, ніхто з ним перемовин не вів. Запевнив, що особисто не знає ні мера Руслана Марцінківа, ні інших чиновників з Івано-Франківська.

Чесно, ні. Було встановлено шість освітлень і це без продажі ялинок. Їх ціна від 300 тисяч до одного мільйона. То як ви думаєте, увійде? Думаю, що ні. Я прийшов в офіс і кажу: “Напишіть листа на ім’я голови” (Ред. – маючи на увазі Марцінківа). Повірте мені: я вашого мера навіть не знаю. Родичів навіть не маю на Прикарпатті. Хіба друзів у Кутах.

На “стометрівці” вже протестували встановлену арку. ФОТО: КУРС

Про конкурентів ми теж запитали власника ПП “Ялинки України”. Адже результат тендеру, згідно з яким місто мало закупити ілюмінацію: світлодіодну параболічну арку “Фонтан”, вартістю 3 млн грн, оскаржив один із учасників. Найменшу цінову пропозицію новорічної арки запропонувао ПП “Ялинка України” – 2 985 000 млн грн.  На сайті ProZorro опублікували повідомлення про намір укласти договір з переможцем. Втім, інший учасник – ТОВ “Люм’єр Україна” – 8 грудня оскаржив до Антимонопольного комітету протокол щодо визнання ПП “Ялинки України” переможцем. Скаржник вважає, що замовник, оголошуючи тендер, вказав технічні вимоги, підлаштовані під одного учасника, та обмежив коло потенційних учасників торгів. Також ТОВ “Люм’єр Україна” вказав у скарзі на те, що переможець торгів ПП “Ялинка України” надав на якісні характеристики товару недійсні сертифікати, термін дії яких закінчився.

Я не хочу ображати конкурентів, але вони недобросовісно до цього віднеслися. Якщо говорити відверто, то вони з власних мотивів “зарубали” цей тендер на ProZorro. Саму ж продукцію ця фірма надає не вищої якості. Щодо себе, то, думаю, ми вийдемо уже скоро на серйозний рівень. ПП “Ялинки України” візьме участь в міжнародному конкурсі, а цього не добилося жодне підприємство в Україні.

А зауваження на ProZorro…ну ця фірма навіть захисту немає на ту чи іншу продукцію. Жодна фірма в Україні немає його на такому рівні, як моя. Щодо сертифікації. Все дуже просто. Я подав на неї документи повторно, бо вона дається на один рік. У зв`язку з тим, що в усіх наших службах йде порядок розгляду питань, то вийшло, що документи подані, але сертифікат не отриманий. Просто зараз я готовий і його надати. Я все придбав по реальному сертифікату, будьте певні. А конкуренти про термін дії проблему розвели… Знаєте, якщо так, то ніхто би і тих арок не побачив. Просто знайшли за що вчепитися. Я вважаю, що такий конкурент уже мені навіть наразі не конкурент. 

Мені сьогодні дзвонять і кажуть, мовляв, а “арка впаде чи ні“. Люди добрі, перед тим, як проводяться будь-які роботи, то проводиться технічний проект, який затверджений архітектором. У мене ці всі документи в наявності.

Наостанок пан Петро запросив туристів відвідати Івано-Франківськ.

Це принципове питання по арці. І не через ялинку, яку також наша фірма надала. Проте і вона увійшла в історію по статистиці. Я в Івано-Франківськ цьогоріч був лише один раз і дуже хочу незабаром приїхати знову. Всім рекомендую на новий рік поїхати до Франківська, – додав Петро Ординанс.

Нагадаємо, КП “Івано-Франківськміськсвітло” минулого року оголосило тендер на закупівлю штучної ялинки з очікуваною вартістю 590 тисяч гривень. Найменшу цінову пропозицію на тендер – 380 тис. грн – подало ТОВ “Люм’єр Україна”. Проте тендерний комітет КП “Івано-Франківськміськсвітло” відхилив цю пропозицію і визнав переможцем тендеру ПП “Ялинка України”, яке запропонувало новорічну красуню за 562 тис. грн. Однак Антимонопольний комітет скасував результати тендеру і ялинку взяли в оренду у цього ж ПП “Ялинка України”, а згодом її викупили.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...