Мед Атлант

Франківські бійці напередодні нового року отримали документи на квартири. ФОТО

Сьогодні, 29 грудня, відбулося вручення квартир учасникам АТО. Чергові договори на продаж-купівлю квартир, які знаходяться як в стадії будівництва, так і здані в експлуатацію, отримали п’ятеро бійців.

Квартири вручили у рамках проекту “Житло воїнам АТО” від Міської Асоціації учасників АТО.

Отримали ключі від нових помешкань п’ятеро бійців, які, за словами організаторів, заслужили це своєю відданістю Батьківщині. Серед квартир – чотири однокімнатні і одна двокімнатна.

Квартири отримали: Василь  Левицький, Володимир Атаманюк, Сергій Песчальніков, Валентин Скуловатіков та Андрій Третяк.

Голова Міської асоціації учасників АТО та автор проекту Василь Андріїв сподівається, що черга на квартири завершиться до середини 2018 року.

Немає нічого неможливого. Варто тільки поставити задачу і йти до неї. Користуємось принципом: “не милосердям, а справедливістю”, – сказав Андріїв і закликав бійців, що не отримали квартири, поставитися з розумінням.

Слід зауважити, що це вже втретє цьогоріч бійцям вручають документи на житло. Всього 56 квартир отримали через програму воїни, які захищали на сході державу.

Щодо черги, то формується вона так:

  1. інваліди АТО – ІІІ групи;
  2. багатодітні;
  3. малозабезпечені;
  4. інші учасники АТО.

Також прикарпатським бійцям вручили нагороди “За бойову Звитягу”. Відзначено 22 атовців за рішенням спілок.

До слова, проект “Житло для учасників АТО” діє з липня 2016 року. Його реалізовують за ініціативи бійців, що не вимагають фінансування ні з міського, ні з обласного бюджетів. Суть проекту полягає в тому, що Івано-Франківська міська влада дає земельну ділянку ветеранській організації. На тій ділянці атовці пропонують інвестору-забудовнику звести багатоповерховий житловий будинок. Потім частину квартир забудовник має віддати учасникам АТО.

Довідка про бійців:

Левицький Василь Михайлович. На війні з травня 2014 року – 5 батальйон ТРО , Старобешевський р-н, блокпост 503.  Вересень 2014 року- полігон Рівне. Жовтень – госпіталь, потім вч А2736( 3 спецвідділ ВСП), листопад – грудень 14 – полігон Старичі. З 2015 року по даний час ротації в Луганську область, м. Попасна. З серпня 2015 місяця переведений в ТЗВ ВСП. Одружений, двоє дітей, проживає на території тещі)

Атаманюк Володимир Євстахійович – боєць 1 танкової бригади: Курахове, Марїнка, Єлізаветовка, проживає разом з мамою в кімнаті гуртожитку, площа 22 кв. м.

Скуловатіков Валентин Геннадійович – боєць 51 та 128 бригад, в зоні АТО 12 місяців з квітня 2014 р: Березне, Оленівка, околиці Іловайська, та Дебальцеве. Проживає з мамою та батьком – інвалідом в 1 кімнатній квартирі, площа 18 кв.м

Третяк Андрій Петрович – боєць батальйону Кульчицького, в зоні АТО перебував в районі Станиці Луганської, травень-липень 2015 року, отримав механічну травму, пошкодження хребців. інвалід 3 групи, батько трьох дітей. На даний час живе на орендованій квартирі.

Песчальніков Сергій Володимирович – боєць 25 батальйону Київська Русь, інвалід 3 групи, Воював за Дебальцеве, Вуглегірськ, Станиця Луганська. Проживає з мамою, має 1 дитину.

Нагадаємо, на початку грудня у Франківську влаштували благодійний концерт для поранених бійців і одинадцятьом подарували квартири. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...