Мед Атлант

У Франківську вчителі англійської та психологи допомагають переселенцям. ВІДЕО

Доки малюки творять картини, дорослі вивчають англійську. Так волонтери допомагають тим, хто постраждав від агресії на сході.

В Івано-Франківську міжнародні благодійники допомагають родинам переселенців та воїнів АТО. Там успішно функціонує Центр підтримки сім’ї, передає “5 канал“.

Психологи працюють і з дорослими, і з дітьми – допомагають їм знаходити спільну мову та адаптуватися до змін у житті. Професійні викладачі проводять майстер-класи та уроки англійської.

6-річний Кирило Старченко показує чоловічка, якого сам зробив із пластиліну та жолудів ще минулого тижня. Сьогодні в нього інше завдання – малює картину.

До Івано-Франківська родина Старченків переїхала з Донецька 2014 року. Мама – Олена Старченко – каже, що центр неабияк допомагає їхній сім’ї, адже до дитячого садка Кирила так і не вдалося влаштувати через брак місць.

“У мами з’являється час, коли можна щось зробити для себе, можливо, для сім’ї. Те, що не встигаєш зробити, коли вони (діти) поруч. Бо завжди все так швидко-швидко, нашвидкуруч. Ми переїхали, думали, що трохи все вщухне, і поїдемо додому. Але, здається, що додому ми вже приїхали”, – каже відвідувачка Центру підтримки сім’ї Олена Старченко.

Доки малюки творять картини, дорослі вивчають англійську. А ще тут є групові заняття для подружніх пар, тато-клуби і зустрічі з психологами. Заняття відвідують понад півтори сотні сімей, серед яких і переселенці зі сходу, і родини учасників АТО.

Усі заняття в Центрі – безкоштовні. Організатори запрошують долучатися до його роботи всіх, хто потребує допомоги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...