Мед Атлант

Двох прикарпатців шахраї обдурили на понад 30 тис грн

Від шахраїв постраждала франківка та калушанин. Вони втратили чималу суму коштів, яку переказали зловмисникам.

До Івано-Франківського відділу поліції 30 грудня звернулася 37-річна місцева мешканка. Жінка повідомила про те, що невідома особа заволоділа її грошовими коштами в сумі 14 000 гривень. З’ясувалося, що потерпіла вирішила купити через інтернет меблі. На сайті «ОЛХ» знайшла потрібний їй товар. Зателефонувавши за вказаним номером, та, узгодивши з так званим «продавцем» ціну, потерпіла перерахувала гроші на банківський рахунок шахрая. У результаті ні спальні не отримала, ні грошей не повернули.

Інший випадок трапився із 56-річним калушанином. 31 грудня до нього на мобільний телефон зателефонувала невідома особа. Представившись працівником одного із місцевих банків, той під час спілкування з потерпілим, увійшов до нього у довіру і шахрайським шляхом, дізнався інформацію даних картки заявника. Після чого заволодів його грошовими коштами в сумі 17 100 гривень. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

За кожним фактом розпочато кримінальні провадження за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Закликаємо громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу інтернет, при отриманні смс-повідомлень «Ви виграли автомобіль», «Ваш банківський рахунок заблоковано» та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток, різними способами вводячи в оману людей, – йдеться у повідомленні поліції Прикарпаття.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...