Мед Атлант

Самооборонівці обіцяють посмажити м’ясо біля будинку мера, якщо він не прибере з центру цілодобову шашличну

Волонтер ГО “Самооборона Майдану”, який проживає в центральній частині міста, скаржиться на мангали різдвяного ярмарку, які цілодобово працюють. Жителі прилеглих будинків обурені тим, що дим від ярмаркових мангалів не вивітрюється з їхніх осель.

Олександр Дем’янчук, який проживає в будинку по вул. Вічевий майдан, 3 розповідає, що вже тривалий період не провітрює в оселі, адже навіть із зачиненими вікнами запах смаженого м’яса стоїть у квартирі постійно. Мова про різдвяний ярмарок на Вічевому майдані.

Чоловік каже, що сусіди з’ясовували ситуацію в адміністрації і там їм відповіли, що дозвіл на смаження м’яса у продавців ярмарку є.

До мене приїхали друзі зі столичної “Самооборони” і були обурені тим, що в Івано-Франківську таке відбувається. Запропонували піти під будинок мера і посмажити шашлик під його вікнами, – розповідає Олександр.

Франківець пояснює, що проблеми з комфортом у нього та сусідів є завжди. Влітку, як каже, їм заважають цілодобові літні майданчики, які працюють далеко за 23:00.

З цього приводу також не раз писали скарги, викликали поліцію. Вони фіксують, записують і нічого не роблять, – пояснює Олександр.

І додає, що про мангали писав меру на особисту сторінку у фейсбук, однак той не відповідає.

Як повідомляла “МІСТУ” керівниця відділу організації дозвілля КП “Центр розвитку міста та рекреації” Олександра Копаєва місто дозволило встановлення мангалів на території проведення фестивалю-ярмарку, але з певними умовами.

Мангали для шашликів будуть. На другому році проведення ярмарків у нас була скарга від франківця, який живе на “стометрівці”. Ми звернули на це увагу і тепер з 1 по 5 будиночки ми не ставимо заклади громадського харчування. Вони розставляються так, щоб запахи і музика не заважали мешканцям.

До теми: Фестиваль “Зимова казка”: 41 день Франківськ ярмаркуватиме з вином, мангалами та сувенірами

Головне фото ілюстративне.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...