Мед Атлант

Шахраї видурюють гроші в потенційних карпатських туристів, створюючи фейкові сайти для бронювання житла

На офіційному сайті гірськолижного курорту “Буковель” з’явилося повідомлення про шахраїв, які виманюють гроші у потенційних туристів. Створюючи фейкові сайти-клони, пропонують забронювати житло в Карпатах. При цьому власників цього житла не попереджають.

Схема шахрайства дуже проста: в людей беруть передоплату (а іноді й повну вартість) за житло, якого не існує, або ж, власники якого, взагалі не здогадуються, що їх “допомагають” продавати хтось ззовні. В результаті, ошукані люди втрачають не лише гроші, але й час, отримують стрес від термінового пошуку іншого житла, зіпсовану відпустку чи вихідні, йдеться в повідомленні на офіційному сайті гірськолижного курорту.

В мережі, з’являються  численні клони офіційного сайту курорту, та інші сайти “одноденки”, які  пропонують житло в регіоні, виманюючи в людей кошти.

Ось лише декілька прикладів сайтів-клонів, які незаконно використовують торгову марку “Буковель” :

http://www.bukovel.net.ua/
https://tk-bukovel.com.ua
http://www.hotelsbukovel.com.ua

Якщо ви бачите, що якийсь сайт використовує в своїй назві слово bukovel, будьте певними, що це шахраї, адже використовувати в своїй назві слово bukovel не може жодна компанія, окрім самого курорту.

Такі сайти-клони постійно з’являються та зникають, на зміну одному приходять інші.

Зі своєї сторони, адміністрація курорту бореться з таким явищем, в міру можливостей. На жаль, законодавча база та регуляторна політика, в даній сфері, поки не дозволяють нам швидко боротися з таким явищем. Але ми системно будемо продовжувати з цим боротись.

Наразі, відомі численні випадки таких шахрайств, які зафіксовані відповідними зверненнями в правоохоронні органи. На жаль, офіційна статистика є не повною, адже чимало людей,яких ошукали зловмисники, з різних причин взагалі не звертаються в поліцію.

Якщо ви, чи ваші близькі, стали жертвами подібного шахрайства, просимо звертатись в правоохоронні органи та повідомляти нас про такі випадки. Відповідну інформацію просимо надсилати на електронну адресу [email protected]  Разом, нам буде легше боротись з даним явищем.

Тому, наполегливо просимо вас, не користуватись послугами сумнівних сайтів та посередників.

Тільки при бронюванні на офіційному сайті курорту https://reserve.bukovel.com,  чи сайтах авторизованих нами партнерів, ви можете бути певними, що ви отримаєте гарантований сервіс та безпеку.

Перелік офіційних партнерів курорту:

ТзОВ СП “Міст -Тур” http://www.meest-tour.com.ua/
Туроператор “РЕДІ-РЕСТ”  www.ready-rest.com.ua
Туроператор Join UP  https://joinup.ua/
ТОВ “Агенство”Пан Укрейн”  www.panukraine.ua

Окрім великих тур. операторів, відпочинок у “Буковелі” можуть пропонувати й різноманітні, тур. агентства. Щоб переконатись, що ви маєте справу з авторизованим агентством, при бронюванні, вимагайте від них унікальний код замовлення.

Завдяки даному коду, ви зможете дізнатись у наших менеджерів чи дійсно було здійснене дане бронювання, і чи підтверджено воно курортом. Таким чином ви себе зможете убезпечите від можливих шахрайств.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...