Мед Атлант

Вступ 2018: шкільний атестат множать на нуль

У вищих навчальних закладах України оприлюднили правила вступу на 2018 рік.

Провідні ВНЗ України здивували абітурієнтів формулою розрахування середнього балу атестату.

Стандартна схема визначення конкурсного балу для вступу на перший курс бакалавра на основі документа про повну загальну середню освіту, зазвичай, виглядає так:

КБ =  К1*П1 + К2*П2 + К3*П3 + К4*А

де П1, П2, П3 – бали набрані з необхідних для вступу предметів ЗНО.

А – середній бал документа про повну загальну середню освіту.

Львівський Національний університет імені Івана Франка, вирішив повністю наразі не відмовлятись від ролі атестатів, але коефіцієнт було знижено і тепер залежно від обраної спеціальності він коливається від 0,05 до 0,1. Цінність документу про середню освіту в одному з найпопулярніших вищих навчальних закладів України – КНУ імені Тараса Шевченка теж оцінюється від 0,05 до 0,1. Максимальний коефіцієнт Київського Національного авіаційного університету становить 0,1.

Вищі навчальні заклади Івано-Франківська, зокрема Прикарпатський Національний університет імені Василя Стефаника та Івано-Франківський національний  технічний університет нафти і газу також опублікували інформацію про вступ 2018, де коефіцієнт множення на середній бал атестату не перевищує 0,1.

Рішення щодо зменшення ролі “шкільних знань” було затверджено Міністерством освіти і науки України
13 жовтня 2017 року. Причиною подібних реформ є те, що бал атестату не завжди відображає реальний рівень знань абітурієнтів.

Варто згадати те, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1378 “Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році” всі, хто бажає здобути освіту магістра за спеціальностями:

 “Право” та “Міжнародне право” мають узяти участь у єдиному фаховому вступному іспиту з іноземної мови та єдиному фаховому вступному випробуванні з права та загальних навчальних правничих компетентностей, що проходитиме з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО.

“Гуманітарні науки”“Соціальні та поведінкові науки”“Журналістика”, “Сфера обслуговування” та “Міжнародні відносини” мають узяти участь у єдиному фаховому вступному іспиту з іноземної мови, що проходитиме з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО.

Реєстрація вступників для складання єдиного фахового вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування вступників розпочинається 14 травня та закінчується о 18:00 5 червня 2018 року. Основна сесія єдиного фахового вступного випробування проводиться 13 липня 2018 року . Додаткова сесія проводиться в строки, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...