Мед Атлант

Журналісти показали жахливі умови будинку для людей похилого віку у Більшівцях. ВІДЕО

Після перевірки моніторинговою групою відділення стаціонарного догляду у Більшівцях Івано-Франківської області, де в жахливих умовах мешкають 42 людей похилого віку, районна влада одразу ж знайшла гроші на поліпшення.

Про це йдеться у сюжеті ОТБ “Галичина”.

Координатор зі зв’язків з громадськістю уповноваженого ВРУ з прав людини в області Світлана Дем’янчук назвала стаціонарне відділення у Більшівцях найгіршим в Україні. Найбільше вразив запах сечі.

Таргани всюди: на дверях, по підопічних лазять, ліжках, стінах, вікнах, — говорить вона.

Крім цього, у  відділенні стаціонарного догляду у Більшівцях порушені санітарні норми — грибок на стінах, цвіль, зношена білизна, старі матраци.

Керівник відділення Галина Цивінська стверджує: цвіль на стінах через те, що протікав дах. Однак, каже, його вже полагодили. А ось ремонт у кімнатах зробити ще не встигли. Щоправда, візит ревізорів пришвидшив процес. Не встигли ті поїхати, як місцева влада миттєво знайшла гроші – і тут закипіла робота.

Пообіцяли виправити в закладі ситуацію і з харчуванням. Хоч вона там і 4-разове, та у раціоні відсутня риба і майже немає м’яса. Овочі та фрукти – також рідкість.

Попри фінансування закладу з районного бюджету, пенсійного фонду та коштів ОТГ, грошей все одно не вистачає, запевняють чиновники. Тому кажуть: кардинально виправити ситуацію в установі їм не вдасться.

Як повідомлялося раніше, підопічні будинку для людей похилого віку у Більшівцях п’ють воду з крану в коридорі чи в санітарних кімнатах, однак висновку санітарно-епідеміологічної служби про якість води моніторам надано не було.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...