Мед Атлант

Показали, як виглядатимуть нові велодоріжки на вулицях Івано-Франківська. ПРОЕКТ

В Івано-Франківську суттєво взялися за розвиток міської велосипедної інфраструктури. Вже цьогоріч смуги й доріжки для роверистів облаштують на багатьох вулицях.

Детальніше про програму розвитку велоінфраструктури 2015-20 рр. розповів директор департаменту комунальної, житлової політики та благоустрою Михайло Смушак на оперативній нараді 9 січня.

Він доповів про реалізовані проекти за 2016 рік: 300 метрів велосмуги на Грушевського; 750 метрів контрсмуги на Тичини, Новгородській; 500 метрів — на Франка; 700 метрів велодоріжки на Довженка.

У 2017 році облаштовано ще 800 метрів велодоріжки на Довженка, упродовж 2015-17 рр. — 3,5 км велодоріжки на Галицькій.

Повністю перехрестя на Галицькій обіцяють облаштувати для безпечного руху велосипедистів у 2018 році. Цьогоріч ще планують велодоріжку на міському озері.

Щодо нових об’єктів:

  • велосмуги на Івана Павла ІІ. На цій вулиці, до слова, планують капітальний ремонт за 150 тисяч гривень;
  • велодоріжки на Бельведерській (ділянка від Південного бульвару до Мазепи), уже замовлено проект щодо капітального ремонту тієї ділянки, теж за 150 тисяч гривень;
  • велодоріжки та велосмуги на в’їзді у Франківськ зі сторони селі Черніїв (від знаку “Івано-Франківськ” до вулиць Петлюри). Наразі оголошується закупівля на виконання проекту. Передбачено 250 тисяч гривень;
  • велосмуги на Симоненка.  Там планують капремонт тротуарів на ділянці від Миколайчука до вулиці 24 Серпня. Вже є проект вартістю 2,5 млн грн;
  • на кільці Мазепи-Набережна-Крихівецька-Довженка завершують організацію дорожнього руху. Будуть велодоріжки та велопереїзди. Вартість проекту — 6,8 млн грн.

Так, до прикладу, виглядатиме нова схема організації дорожнього руху на Івана Павла ІІ.

Подібні велосмуги у 2018 році можуть бути нанесені на Миколайчука, Симоненка, Стуса, Сахарова, Тролейбусній.

Детальніше — у проекті департаменту комунальної, житлової політики та благоустрою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...