Мед Атлант

У франківських патрульних створюють новий спецпідрозділ — ТОР. ФОТО

В Управлінні патрульної поліції Івано-Франківської області створено новий спецпідрозділ тактико-оперативного реагування (ТОР). МІСТО з`ясовувало, як він працює.

Вчора, 8 січня, патрульна поліція влаштувала різдвяне свято для дітей та батьків у центрі міста. На ньому був присутній інспектор-“торівець”. 

У підрозділ входять патрульні, які перш за все виявили бажання. У ньому зараз числиться близько 20 осіб. Серед них — дві дівчини. Місяць поліцейські опановували як теоретичні, так і практичні курси. Навчали їх тактики з столиці. До речі, такі групи реагування створені не лише в Івано-Франківську, а майже в усіх управліннях патрульної поліції. Тому кожен тактик знав недоліки і переваги при викладанні. Офіційно такий підрозділ в Івано-Франківську запрацює незабаром, а набір, який триває до 31 січня 2018 року, дозволить розширити цей штат.

Якщо зараз в УПП є чотири роти, то це спеціальна п`ята рота, яка має і свого командира. Вони уже патрулюють вулиці міста. Виїжджають на патрулювання як окремий спецпідрозділ, тобто, не у числі роти. Його впровадження вбачав Департамент патрульної поліції Києва. Саме він і забезпечив екіпірування.

Основною метою діяльності є допомога екіпажам патрульної поліції у вирішенні складних викликів під час виникнення надзвичайних ситуацій. Окрім складних викликів, спецпідрозділ буде займатись забезпеченням публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів.

У них окремий графік патрулювання. Вони уже приступили до виконання службових обов`язків. Це перший крок. Згодом буде більше осіб у новому підрозділі, — каже речник УПП Івано-Франківської області Микола Гурак.

Під час навчань “торівці” тренувалися не лише в залі, а й відпрацьовували завдання на кшталт “зупинка автомобіля”, “блокування автомобіля”, “припинення масового порушення громадського порядку”, “штурм будівель”.

Читайте також: Патрульні Франківщини запрошують жінок на курси самооборони

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...