Мед Атлант

Президент підписав Указ про захист прав дітей-сиріт

Глава держави підписав Указ “Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа”. Про це повідомляється у прес-службі Адміністрації Президента.

Документ був створений з метою забезпечення додержання прав і законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, посилення захисту їх особистих і майнових прав.

Уряду доручено передбачати щорічно у Державному бюджеті України видатки для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла. Кабінет міністрів також має опрацювати питання щодо розробки типових проектів та вимог для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, дитячих будинків сімейного типу, у тому числі з урахуванням потреб осіб з інвалідністю, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, Уряд обіцяє  вирішити питання щодо підвищення розміру державної соціальної допомоги на дітей даної категорії.

З метою підвищення фахового рівня працівників служб у справах дітей, планується запровадження програм їх підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та сертифікації діяльності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...