Мед Атлант

iPhone 11 чи iPhone 9. Все, що відомо про нові смартфони від Apple

Плітки, інсайди та припущення, якими будуть нові iPhone — у матеріалі Еспресо.

Лише кілька місяців минуло з останньої презентації смартфонів від Apple, а світ вже починає гадати, яким буде новий iPhone.

Його назва поки невідома. Дехто називає його iPhone 9, дехто не називає ніяк.

Окрім цього, Apple планує випустити ще три смартфони: два повноцінних і один бюджетний. Усі вони матимуть безрамковий дисплей, Face ID, а ще будуть без кнопки “Home” та сканера відбитків пальців.

Ціна та дата виходу

Хоча iPhone Х став найдорожчим в історії Apple, цього року компанія буде зменшувати вартість своїх телефонів.

Ціни на попередній смартфон розпочинались від $1000, тож ймовірно новий буде на рівні $800-900.

Apple Insider заявляє, що бюджетний 6,1-дюймовий смартфон буде коштувати набагато менше за iPhone Х. Його ціна коливатиметься від $650-$750.

Як і завжди, новий телефон очікують у вересні 2018. Це вже стало доброю традицією для Apple – презентувати нові смартфони на початку осені. Мало хто сумнівається, що компанія порушить традицію.

Покращена версія найдешевшого смартфону iPhone SE вийде весною 2018 року.

Дисплеї та розміри

Як йдеться у матеріалі The Investor, щонайменше два наступних смартфона матимуть OLED-дисплей. Раніше цього року Apple замовила у Samsung нові екрани розміром 5,2, 5,8 та 6,5 дюймів. У вересні стало відомо, що на 5,2-дюймові екрани Apple замовлення скасувала, ймовірно через високу ціну.

The Wall Street Journal також заявили, що Apple замовили 6-дюймові екрани в Japan Display. Компанія виготовляє так звані “Full Active LCD”, які дешевші за OLED, але пропонують практично ті самі функції.

Японський дисплей подарує айфонам чорніший чорний, ніж на традиційному LCD і дасть змогу керувати телефоном з мокрими руками.

Є версія, що в 2018 році Apple випустить бюджетний смартфон з 6,1 дюймовим LCD екраном. Прийстрій матиме дисплей із меншим розширенням, але з Face ID.

Повернення компанії від OLED до LCD можна легко пояснити. Поки єдиним масовим виробником та поставником OLED-дисплеїв є Samsung, смартфони яких є найбільшим суперником iPhone.

Тому повернення до слабших екранів, хоча б для одної моделі, може гарантувати вчасну поставку партії. Саме через затримку поставок, минулого року компанії довелось перенести вихід смартфонів у продаж.

Раніше компанія LG серйозно зайнялась розвитком розробки OLED-екранів. Однак масштаби їх виробництва поки не можуть повністю задовільнити потреби Apple.

Наступний iPhone Х може стати найбільших в Apple.  LG починає виготовляти для Apple 6,5-дюймові OLED-екрани. Аналітики припускають, що це буде дисплей для нового iPhone X Plus. Знову ж таки, компанія шукає способи уникнути співпраці з Samsung.

Також, якщо Apple відмовилась від 5,2 дюймових екранів через високу ціну, ймовірно вони також перестануть випускати 4,7-дюймові телефони.

Щодо 4-дюймових бюджетників, які вийшли в 2016 році – iPhone SE, то їх виробництво навряд призупинять.

Дизайн, корпус та камера

Щонайменше одна модель нового смартфону матиме металевий корпус, посилаючись на новину Nikkei Asian Review. І, скоріш за все, це буде бюджетна версія із 6,1 дюйма.

Видання Mashable заявили, що наступний iPhone не буде оснащений задніми камерами TrueDepth 3D. Натомість, компанія працюватиме над тим, щоб встановити такі камери на передній панелі та стабілізувати поставки.

Три нових смартфони матимуть безрамкові дисплеї, будуть без кнопки Home та не матимуть сканера відбитків пальця. І це поки все, що відомо про дизайн нових смартфонів.

Батарея та безпровідна зарядка

Усі моделі iPhone у 2018 році матимуть більш потужні батареї. Принаймні, так заявляє видання  MacRumors. Вони матимуть такі ж L-подібні батареї, як в iPhone Х.

Минулого року смартфон вперше отримав L-подібну батарею. Так виробники змогли зекономити простір всередині телефону та зробили зарядку набагато швидшою.

Бюджетний 6,1-дюймовий смартфон матиме звичайну прямокутну батарею, щоб знизити його вартість. Також йдеться про те, що потужність батарей збільшиться на 10%.

Apple минулого року підтвердили, що LG Chem поставлятиме їм L-подібні батареї для нових смартфонів у 2018 році. Попри те, що американці покладається на кілька компаній, що поставляють такі батареї, LG Chem залишається єдиною, хто ці батарех виготовляє.

Наприкінці минулого року Apple нарешті додала функцію безпровідної зарядки в свої iPhone. Це приємне доповнення, яке використовується в смартфонах на Android протягом останніх років.

Щоби впровадити можливість безпровідної зарядки, Apple навіть змінила дизайн телефонів. Компанія встановила скляну задню панель.

Бюджетний смартфон у 2018 матиме стандартний дизайн із металевим корпусом, який блокує безпровідну зарядку. Тому цей телефон матиме лише класичний варіант зарядки.

Це також вбереже клієнтів від шалених витрат на ремонт скляних задніх панелей, які коливаються в межах кількох сотень доларів.

Що ще

AppleInsider говорить, що Apple почали тісно співпрацювати з LG Innotek, щоб створити гнучкі друковані плати. Вони вже використовують в деяких моделях Samsung. Це допоможе компанії створити вигнутий дисплей.

Наступні iPhone також матимуть підтримку технології 5G, яка прискорюватиме передачу даних.

За даними Business Insider  Apple почала тестувати нову технологію – міліметрова хвиля. Вона дозволяє пристроям отримувати доступ до більшої пропускної здатності, ніж це можливо в існуючих мережах.

З’являється інформація, що нові смартфони від Appleматимуть модульні чіпи від Intel та Qualcomm. Ці чіпи мають бути швидшими, ніж попередні, однак поки невідомо наскільки.

Багато видань пишуть про те, що Apple зараз працює над виготовлення своїх власних модульних чіпів. Це допоможе зменшити вартість смартфонів та скоротить залежність від Intel and Qualcomm.

Минулого року видання також говорили про спеціальний стилус для iPhone. Схожий вийшов разом із iPad Pro в 2015 і з того часу компанія розробляє олівець для смартфонів.

Якщо новий айфон таки отримає стилус, то це буде пряма конкуренція з Galaxy Note 8.

iPhone SE 2

Наступна версія бюджетного 4-дюймового смартфона, теж має вийти в 2018. Цей смартфон став шалено популярним в не дуже розвинутих країнах. Наприклад, в Індії, де його і збирають.

За даними китайського видання Economic Daily News, підсилена версія бюджетника має вийти в першій половині 2018 року.

Apple не сильно змінили  iPhone SE відколи він вийшов у 2016 році. Лише додали більше пам’яті. Цього року Apple також може збільшити екран і тим самим зробити телефон тоншим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...