Мед Атлант

Франківські перевізники збираються на страйк, а мерія обіцяє реагувати

Сьогодні зранку, у спільноті “Франківські теревені” у мережі Facebok з’явилося повідомлення про можливе припинення руху громадського транспорту.

В маршрутках компанії “Корида-Транс” пасажири помітили оголошення з попередженням про зупинку транспорту. Перевізники вимагають підвищення тарифу до 5 гривень у зв’язку з подорожчанням палива, підвищенням мінімальної зарплати та великою кількістю пільговиків без компенсації. У мерії їх не чують і тепер перевізники планують перейти до радикальніших методів вирішення проблеми.

Директор ТОВ “Корида-Транс” Дмитро Гринишин пояснює, що через великий наплив пенсіонерів, які їздять за пільгами, підприємству немає чим платити водіям.

У нас 40% нестачі водіїв. Через заробітну плату робітники тікають в Польщу. Тариф проїзду по місту не мінявся уже більше ніж 2 роки. Через те, що нас не хочуть слухати, в понеділок-вівторок ми, ймовірно, не виїдемо на маршрути.

Перевізники вимагають підвищення тарифу до 5 гривень. Зберегти вартість 4 грн за проїзд згідні тільки за умови скасування пільг для пенсіонерів і школярів.

Начальник управління транспорту і зв’язку Ганчак Олег Васильович стверджує, що підвищення цін на проїзд не відбудеться.

Управління “Корида-Транс” не зверталось про проведення страйку. Ми зараз працюємо над розвитком муніципального транспорту, є підготовлений проект рішення про електронний квиток, який має запрацювати з 2019 року. Зараз 6 автобусів КП “Електроавтотранс” закуповує через тендер.  Ми робимо все, щоб зменшити залежність від приватних перевізників і зробити муніципальний транспорт. Робимо всі кроки для того, щоб приділити увагу нашому громадському транспорту. Найголовніше зараз визначити пріоритети і фінансування і зробити якісні перевезення під контролем нашого КП “Електроавтотранс”— коментує Олег Ганчак.

Варто нагадати, що 12 грудня 2017 року відбулося відкрите громадське обговорення проекту регуляторного акта  рішення виконавчого комітету міської ради “Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування”, під час якого учасники так і не знайшли спільного рішення щодо транспорту у місті.

На заяву про припинення руху транспорту відреагував міський голова Руслан Марцінків. Про це він пише на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook. Мер вважає, що перевізники не виконують ті умови, які було передбачено договором при піднятті тарифу до 4 грн.

Перевізники шантажують, що не вийдуть на маршрути. Не уявляю, щоб подібна ситуація трапилася з комунальним транспортом. Тож ще раз переконуюся, що розвиток комунального транспорту – єдиний шлях для нашого міста. Станом на сьогодні перевізники не виконують ті умови, які було передбачено договором при піднятті тарифу до 4 грн. У нас безліч скарг на те, що маршрутки ходять не за розкладом, не зупиняються на визначених зупинках, у транспорті брудно й водії часто невідповідно поводяться з пасажирами.  До цієї ситуації ми закривали на це очі лише тому, що вони йшли на зустріч місту й безкоштовно перевозили дітей та пенсіонерів. Тож у нас є достатньо підстав для розривання договорів. Я звик домовлятися, але ніколи не прийму мову ультиматумів,— заявляє міський голова.

Окрім того, мер міста обіцяє мінімізувати незручності для мешканців, а перевізників закликає до вирішення питання через компроміс.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...