Мед Атлант

У Галицькому районі неповнолітній викрав банківську картку, а судима жінка – гроші

У Галицькому районі у крадіжці банківської картки підозрюють 16-річного юнака, а в крадіжці грошей з будинку – 28-річну жінку.

Нещодавно за допомогою до місцевих правоохоронців звернувся 44-річний житель Бурштина, який повідомив, що наприкінці жовтня минулого року, невідомий викрав його банківську карту, звідки в подальшому були зняті гроші в сумі 5 тисяч 700 гривень.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу причетну до вказаного злочину. Ним виявився 16-річний юнак. Як з’ясували, потерпілий з підозрюваним були на спільному відпочинку в одному із місцевих магазинів. Коли заявник на декілька хвилин відволікся, зловмисник викрав з кишені куртки його банківську карту, а в подальшому зняв гроші. Про це МІСТУ повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Крім того, до Галицького відділення поліції звернувся 57-річний одного одного із сіл району повідомивши, що невідома особа вчинила крадіжку грошових коштів в сумі 800 гривень.

В ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили особу зловмисниці. Нею виявилася 28-річна знайома потерпілого, яка раніше притягалася до кримінальної відповідальності та була судима за вчинення грабежу.

Як з’ясувалося, того дня зловмисниця прийшла в гості до заявника. Проте, коли чоловік вийшов з кімнати, зловмисниця знайшла грошові кошти, які й привласнила. У скоєному лиходійка зізналася та розповіла, що крадені кошти витратила на власні потреби.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті визначено покарання від мінімального – у вигляді штрафу, до максимального – позбавлення волі на строк до трьох років.

Згідно санкції статті злодієві загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...