Мед Атлант

У приміському селі земля АТОвців дісталася чиновникам. ВІДЕО

У приміській Ямниці частину земель, які виділили учасникам АТО, місцеві керманичі роздали собі та своїм родичам.

АТОшники землю отримали. Та разом з ними у списку щасливих власників дорогої землі опинилися 6 із 8 тодішніх працівників сільради: землевпорядник, діловод, касир, двоє бухгалтерів та економіст. 10 соток дісталося члену виконкому. Окремим рішенням ще дванадцятьом сільрада надала дозволи на розроблення проекту землеустрою. Серед них 6 депутатів сільради.

Щойно селяни дізналися, що роздають землю – почали масово писати заяви. Щомісяця по 30-40 звернень.

Радник голови Ямницької ОТГ Микола Зелінський розповідає, що список тих, кому мають виділити землю, формувався ще з 2016 року. З 400 заявників було виділено 155 земельних ділянок. Каже, що не може пояснити за всіх депутатів, які отримали там землі, адже рішення приймаються колегіально. Переконує: списки формували законно.

Деталі – у відео ICTV.

Нагадаємо, в січні минулого року Миколу Зелінського, який був головою Ямниці до 2017 року, і землевпорядника затримали на хабарі. Микола Зелінський та Роман Бабик вимагали 180 тисяч доларів з місцевого підприємця і обіцяли за ці гроші виділити йому 2 гектари землі.

Нацполіція затримала обох на отриманні першого внеску у розмірі 3 тисячі доларів. У червні команду хабарників судили й після їх щиросердного зізнання і розкаяння посадовці заплатили по 25 з половиною тисяч гривень штрафу.

Цьогоріч “24 канал” навіть вніс Зелінського і Бибика у топ-5 найбільших хабарників року.

До теми: Землі “потребуючим”. У приміському селі депутати розділили між собою земельні ділянки, на яких планували збудувати школу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...