Мед Атлант

Ідею нової площі біля адміністрації пропонуватимуть архітектори з усього світу

Площу біля міської й обласної адміністрації планують повністю оновити. Проект обіцяють зробити одним із найпривабливіших громадських просторів міста.

Про плани реконструювати простору біля адміністрації повідомив мер Івано-Франківська на своїй сторінці у фейсбук.

Дав доручення облаштувати тимчасовий громадський простір на площі біля адмінбудинку. Така велика територія у центрі міста повинна краще працювати для мешканців. Маємо на майбутнє амбітний план повністю реконструювати цю площу, а поки треба виконати тимчасовий благоустрій, – написав Руслан Марцінків.

Головний комунальник міста Михайло Смушак пояснює, що комунальний департамент готовий взятися за реалізацію цього доручення міського голови.

Наразі ще немає якогось проекту чи навіть концепції, що там має бути. Але концептуально ми розуміємо, що до реконструкції цієї площі потрібно підходити комплексно. Тому в нас є ідея вперше організувати міжнародний архітектурний конкурс на розробку концепції та проекту реконструкції цієї території. Ця площа може стати одним із найпривабливіших громадських просторів на території міста, – пояснив Смушак.

Щодо часових рамок реалізації проекту головний комунальник каже, що втілюватимкть тоді, коли отримають якісний проект, але конкурс обіцяють оголосити якнайшвидше.

Щодо початку робіт, то все залежить від результатів конкурсу. Побачимо. Але коли мова йде про такі ключові локації міста, то поспішати і робити, щоб зробити – не правильно. Не даремно, в тій же Швеції чи Німеччині проекти розробляють по декілька років. Ми прагнемо у своїй роботі керуватися європейськими підходами. Якщо ми вже зробимо цю площу, то вона буде точно найкращою, – пояснює Михайло Смушак.

Днями містяни в мережі розкритикували знищені сходи біля адміністрації.

Читайте також: На вулицю Галицьку чекає капітальний ремонт. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...