Мед Атлант

Як франківці відзначатимуть День соборності України?

День Соборності України — це свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки. МІСТО дізналось, які заходи заплановані у цей день.

Івано-Франківськ розпочне святкування Дня Соборності, або як його ще називаються Дня Злуки, у неділю, 21 січня. Тематичний концерт “Соборність України від ідеї до сьогодення”, присвячений 99 річниці Соборності України пройде в Центральному Народному домі о 15 годині. Продовження урочистостей пройде у дитячій музичній школі №3, де відбудеться “Святковий концерт до відзначення Дня Соборності України”.

Наступного дня, 22 січня, разом зі всією Україною, Івано-Франківськ святкуватиме День Злуки. О 15 годині в Облмуздрамтеатрі ім. І. Франка відбудуться урочистості з нагоди Дня Собороності України. На 17 годину запланована година державності “МояУкраїна– красива і вільна” у дитячо-юнацькому клубі “Романтик”. Ввечері, о 19 годині у народному домі села Микитинці проводитиметься година пам’яті “Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг”.

Варто зазначити, що наступного року відбудеться святкова 100-та річниця соборності України. У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Читайте також: В Україні подорожчає газ для населення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...