Мед Атлант

Справа на мільйон через зламаний мізинець: львівські судді погодили “туманний” обвинувальний акт проти патрульного

Апеляційний суд Львівської області зобов’язав Івано-Франківський міський суд розглянути обвинувачення прокуратури щодо патрульного Леоніда Гончарука, якого підозрюють у перевищенні службових обов’язків. Патрульний нібито зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому, котрого зупинили інспектори.

Відповідну ухвалу Львівський апеляційний суд виніс 18 січня.

Нагадаємо, в апеляційному судді Івано-Франківської області, 18 грудня, колегія суддів розглядала апеляційну скаргу прокуратури щодо рішення суду першої інстанції, а саме: суддя задовольнив клопотання захисника підозрюваного Леоніда Гончарука через “туманний” обвинувальний акт. Тоді ухвалою суд повернув акт прокурору на доопрацювання. Але, як писало МІСТО, прокуратура подала апеляцію, мовляв, не хоче виправляти, бо акт написаний вірно.Сам ж Ільницький вимагає від Гончарука мільйон моральної компенсації за вчинену шкоду.

Після цього засідання, 18 грудня, франківські судді подали самовідвід, бо вже засідали у цій справі. Відтак, апеляційну скаргу прокуратури відправили до Львова. Апеляційний суд Львівської області вирішив, що обвинувальний акт “добрий”.

Тепер Івано-Франківський міський суд має розглянути обвинувальний акт прокуратури, який раніше повернув на доопрацювання. Тобто, патрульного почнуть судити з тим самим актом.

Оскільки судді Шкрібляк і Васильєв розглядали справу про притягнення до адміністративної відповідальності “потерпілого” Ільницького і його сина, то вони повідомили про самовідвід.

Прокурор і захист не заперечили. Колегія ухвалила самовідвід і відправила на автоматизований розподіл справу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...