Мед Атлант

Активісти склали рейтинг чиновників, діяльність яких викликає підозру

Сьогодні, 23 січня, у готелі “Станіславів” відбулась презентація інтерактивного інструменту “Приховані інтереси”. Проект полягає у створенні бази даних усіх фірм, що безпосередньо пов’язані з депутатами та відомими чиновниками.

ГО “Антикорупційний штаб” у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту “Посилення коаліції РПР” створили проект для моніторингу конфлікту інтересів серед депутатів та посадовців місцевих органів влади.

Приховані Інтереси” — це сучасний інноваційний інструмент, який спрощує роботу громадських активістів та журналістів. В першу чергу цей проект створений для регіональних журналістів та для справедливого бізнесу. Через корупційні схеми чесні бізнесмени не мають можливості розвиватись, —  розповідає голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Галина Янченко.

Під час презентації організатори продемонстрували функцію “автоматичний аналізатор”, яка допомагає протягом кількох секунд знайти збіг між базою даних та змістом завантаженого документу, наприклад, порядком денним, стенограмою засідання, тендерною документацією тощо.

Приховані інтереси існують. Для того, щоб висвітлити ситуацію в Івано-Франківську, ми склали рейтинг впливових осіб Івано-Франківська, до яких варто придивитись, чия діяльність викликає певні підозри. Серед них Віталій Августімов, Петро Гавриш, Роман Онуфрієв, Михайло Смушак, Оксана Шевчук та інші, пояснює голова правління  ГО “Центр громадського моніторингу та досліджень” Мирослав Сімка.

На думку організаторів, Івано-Франківськ є найбільш засекреченим містом. Така база уже існує в Києві, Житомирі та Тернополі. До березня 2018 року організатори проекту планують додати ще 6 міст по Україні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...