Мед Атлант

Під час новорічних свят зафіксовано менше незаконно зрубаних дерев, ніж минулого року

У новорічно-різдвяний період 2017-2018 років завдяки посиленій роботі лісових рейдових бригад кількість незаконно зрубаних ялинок, у порівнянні з минулорічним періодом, зменшено вдвічі.

Про це повідомив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар. Якщо у минулорічний період було зафіксовано майже 2,4 тис. незаконно зрубаних новорічних дерев, то у цьому році їхня кількість становила 1,2 тисяч, — повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Він також зазначив, що завдяки співпраці рейдових бригад державної лісової охорони з працівниками правоохоронних органів, екологічними інспекторами та громадськістю вдалося значно збільшити відсоток сплати адміністративних штрафів та шкоди, заподіяної лісу.

З правопорушників стягнено майже 44 тис. гривень штрафів, це близько 90% від загальної суми. За заподіяну шкоду лісу «чорні лісоруби» ще додатково заплатили майже 202,3 тис. гривень, —  повідомив заступник голови Держлісагентства.

Окрім того, Володимир Бондар розповів, що за новорічно-різдвяний період 2017-2018 років лісогосподарські підприємства, підпорядковані Держлісагентству, реалізували більше 557 тис. новорічних дерев, вирощених на спеціальних плантаціях, без шкоди для лісу та навколишнього середовища.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...