Мед Атлант

У 2018 році на ремонт доріг виділять 280 мільйонів гривень

Обласна державна адміністрація планує спрямувати 280 мільйонів гривень на відновлення доріг, проте цих коштів може не вистачити. Про це, сьогодні, 25 січня, повідомили на засіданні колегії облдержадміністрації.

Начальник служби автодоріг в області розповів про стан і перспективи розвитку дорожнього господарства області:

Нещодавно відбулась важлива подія у нашій галузі. З 1 січня почав діяти Державний дорожній фонд. Цього року він має наповнитись на 50%, наступного року — на 70% і тільки у 2020 році   на всі 100%. Ми відбудували уже 5 мостів, і зараз отримали узгодження Укравтодору у відновленні мосту на дорозі Бурштин-Калуш, — розповів Буджак Василь Степанович.

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук зазначив, що це питання є дуже важливим і пообіцяв взяти на власний контроль послідовне виконання робіт:

Я особисто контролюватиму, щоб ця проблема вирішувалась послідовно. Ми плануємо спрямувати 280 мільйонів на дороги області у 2018 році. Оскільки нас чекає глобальна робота, цих коштів може не вистачити.

Задля запобігання наслідків стихійних лих, начальник служби автодоріг забов’язався підготувати алгоритм дій уже до наступного тижня. Окрім того, Василь Буджак озвучив підрахунки необхідних ресурсів для приведення доріг Івано-Франківської області у належний стан:

На капітальний ремонт усієї протяжності доріг області потрібно 9 мільярдів гривень.

Оскільки на даний момент така сума є непідйомною для бюджету області, проблему вирішуватимуть поступово.

Читайте також: У 2018 році відремонтують дорогу “Івано-Франківськ-Калуш-Долина-Стрий”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...