Мед Атлант

В Івано-Франківську реставрують автентичні двері

Сьогодні, 25 січня, міський голова зустрівся з ремісниками та реставраторами міста. Про це на своїй офіційній сторінці повідомив Руслан Марцінків.

Проект “Франківськ який треба берегти” покликаний відреставрувати історичну пам’ять Івано-Франківська. На днях громадські активісти презентують уже 10-ті відреставровані двері.

Бізнес-сніданки відбуваються регулярно з представниками різних сфер. Сьогодні мали таку з людьми, які дотичні до реставраційної справи: реставраторами, столярами, ковалями, скульпторами та іншими ремісниками. Є чудовий проект Офіційна сторінка “Франківськ який треба берегти”, який представила ідейна засновниця Марія Козакевич  Дякую усім учасникам сніданку за надзвичайно пізнавальну зустріч, де ми у форматі діалогу змогли обговорити важливі аспекти ремісничої справи,  пише Марцінків.

Варто зазначити, що даний проект існує тільки з осені минулого року, але активісти уже встигли докласти неабияких зусиль на користь міста.

За рік роботи ініціатива показала гарні результати – 10 дверей і 17 віконечок! І це за умови нестабільного фінансування і на громадських засадах.Сьогодні відбулась важлива зустріч, нехай вона стане точкою початку успішної співпраці спільноти “Гільдії ремісників” і міської влади, коментує засновниця “Франківськ який треба берегти” Марія Козакевич.

Ініціатива зі збереження архітектурної спадщини створена для популяризації бережного ставлення до історичного середовища.
На думку активістів, десятки пам’яток архітектури, які є обличчям нашого старовинного міста, знаходяться в незадовільному стані та потребують професійної реставрації.

Відчуваючи велику відповідальність перед майбутніми поколіннями, команда нашої ініціативи ставить собі за мету практичними кроками зберегти той архітектурний скарб, який ми отримали у спадок та надихнути містян цими позитивними прикладами берегти своє місто,  пишуть активісти на своїй офіційній сторінці.

Читайте також: Трьом комунальним підприємствам міста хочуть збільшити статутні капітали на мільйони гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...