Мед Атлант

Як водій маршрутки, який не пропустив “швидку”, погорів на керуванні без документів. ВІДЕО

Під час профілактичної акції “Маячок” патрульні зупинили водія маршрутного автобуса, який не надав перевагу в русі швидкій медичній допомозі. Пізніше з’ясувалося: водій узагалі не мав права виїжджати на маршрут.

Патрульні спільно з медиками станції Швидкої на вулицях Івано-Франківська відпрацьовували профілактичну акцію “Маячок”. Мета її – перевірити виконання правила дорожнього руху, за яким водії повинні надати перевагу автомобілю швидкої медичної допомоги, якщо він рухається з увімкненим звуковим сигналом та проблисковими маячками. Позаду карети швидкої рухався автомобіль патрульних.

На початку акції на вулиці Коновальця не надав перевагу в русі “швидкій” водій маршрутного автобуса №24: зупинився лише через 50 метрів, в кількох кроках від зупинки. Патрульні зупинили автобус, щоб поспілкуватися з порушником й випадково виявили, що чоловік узагалі їздив без відповідних дозвільних документів.

Свою вину водій не визнав й коли патрульний зачитував порушнику права, у відповідь почав молитися.

Що дивно, за водія вступилися деякі пасажири автобуса, які з негативом сприйняли акцію й переконували: водій вчинив згідно правил.

В результаті водію, який не пропустив “швидку”, патрульні дали попередження, а за керування громадським транспортом без відповідних документів – виписали постанову за Ч.1 Ст. 126 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рух автобусу дозволили продовжити лише після того, як водій продемонструє відсутні документи.

Сама ж акція завершилася позитивно, адже за більш як півгодини їзди по місту подібних інцидентів не повторилося: водії намагалися максимально швидко дати медикам дорогу. Як константували патрульні, якщо водії Івано-Франківська будуть й надалі такими свідомими, то “швидка” рятуватиме людські життя без перешкод.

Як усе було – у відеосюжеті “МІСТО”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...