Мед Атлант

Стали відомі нововведення у ЗНО-2018

23 січня в Києві відбулася прес-конференція з питання реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання 2018 року. Директор Українського центру оцінювання якості освіти розповів про особливості  та нововведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року, — передає прес-служба УЦОЯО.

У 2018 році, як у попередні роки, мета проведення ЗНО — державна підсумкова атестація випускників системи загальної середньої освіти та рейтингування навчальних досягнень учасників, які планують вступати до закладів вищої освіти,  нагадав Вадим Карандій.

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні почнеться 6 лютого 2018 року і триватиме до 19 березня 2018 року.

Окрім того, цього року вперше пройде апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання рельєфно-крапковий шрифт Брайля. Апробацію буде проведено з української мови і літератури, математики, історії України під час додаткової сесії. Зареєструватися для проходження ЗНО такі особи мають під час основного періоду реєстрації.

Для окремих категорій осіб передбачено додатковий період реєстрації – з 3 до 21 травня 2018 року. Право на реєстрацію в цей період мають:

  • учасники антитерористичної операції;
  • особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та не мали змоги зареєструватися в основний період.

Очікується, що для проходження зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році зареєструється 360 тисяч осіб сказав Вадим Карандій

Основну сесію ЗНО буде проведено з 22 травня до 13 червня, додаткову  з 2 до 11 липня.

Найсуттєвішими нововведеннями у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році стали такі фактори:

  • запровадження ДПА з української мови у формі ЗНО для учнів (студентів) закладів професійної та вищої освіти;
  • визначення результатів ДПА з іноземних мов за двома рівнями (стандарт і профільний);
  • запровадження перевірки розуміння мови на слух у тестах з іноземних мов;
  • апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля.

 

Нагадаємо про те, що останній день реєстрації для участі в пробному ЗНО  31 січня 2018 року.

Читайте також: “Дім Сірка” зібрав 35 тисяч гривень на благодійному вечорі у підтримку безпритульним тваринам

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...