Мед Атлант

Молода сім’я, не знайшовши кращого життя у Росії, вирішила повернутись додому. ВІДЕО

За маршрутом з Донецька в Маріуполь прибула сім’я ,у якої  були в наявності, окрім паспортних документів України, паспорти РФ, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Представникам оперативно-розшукового підрозділу прикордонної служби чоловік з жінкою пояснили, що з початком військових дій на сході України спокусилися на програму Росії по наданню допомоги в переселенні на її терени.

Спочатку їм тільки поставили позначку в українські паспорти про тимчасове проживання та коли дружина завагітніла в російській міграційній службі наполягли на отриманні ними паспортів РФ, аргументуючи, що в інакшому випадку буде відмовлено в медичній допомозі навіть при народженні дитини.

Не зважаючи на обіцянки, єдина допомога, яку отримали переселенні, становила 20 000 російських рублів та “путівка” на проживання в Карелії. Чоловік офіційно працевлаштуватися так і не зміг. Грошей у родини не було, як і можливості заробити, тож вирішили повернутися в Україну, перетнувши при цьому закритий пункт пропуску “Успенка”.

Нині жінка називає Україну домом та запевняє, що вони з чоловіком хочуть знову тут жити.

Читайте також: Зловмисник, що кинув гранату на подвір’я знайомого, чекатиме свого вироку у СІЗО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...