Мед Атлант

Затримання озброєних злочинців та визволення заручників: Національна поліція провела спеціальні навчання. ФОТО

Сьогодні, 27 січня, було проведено масштабні навчально-тренувальні заходи з відпрацювання алгоритму дій правоохоронців під час розшуку та затримання умовної групи озброєних нападників, повідомляє Сектор комунікації Головного управління Національної поліців в Івано-Франківській області.

Головною метою навчань стало вдосконалення практичних навичок поліцейських, налагодження взаємодії підрозділів та служб, застосування на практиці теоретичних знань щодо організації, тактики проведення спецоперацій та алгоритму дій під час реалізації оперативних планів «Сирена», «Заручник», «Грім».

Навчання проводилось за певним сценарієм. За легендою, на спецлінію 102 надійшло повідомлення про скоєння розбійного нападу на інкасаторський автомобіль, під час якого злочинці викрали значну суму грошових коштів, захопили заручника й втекли на своєму автомобілі.

Після отримання повідомлення про злочин, за рішенням керівництва Головного управління Національної поліції в області, було введено в дію спеціальні оперативні плани під умовними назвами «Сирена» та «Заручник», зібрано по тривозі особовий склад. Отримавши орієнтування від т.в.о. керівника Головного управління, пройшовши інструктаж, поліцейські вирушили на пошуки злочинців. За деякий час вдалося вийти на їх слід.

Оперативною групою було з’ясовано кількість нападників, наявність у них зброї, можливі шляхи пересування на автомобілі, зрештою, встановлено місце, де вони переховуються та утримують заручника. Аби не наражати на небезпеку оточуючих, працівники поліції перекрили рух транспорту на ділянці дороги поблизу цієї будівлі.

За сценарієм навчання, після заблокування приміщення правоохоронцями злочинці вчинили опір, застосовуючи автоматичну зброю. Аби врятувати життя заручника, до зловмисників, вийшов переговорник.

Після того, як став очевидним той факт, що зловмисники не мають наміру здаватися, керівництвом Головного управління прийнято рішення про введення в дію спеціального оперативного плану «Грім». Для затримання озброєних осіб та звільнення заручника задіяли працівників спецпідрозділу КОРД. Штурмова група провела спеціальну поліцейську операцію, затримала нападників і визволила заручника. Після цього на місці події почала працювати група документування.

Підбиваючи підсумки проведення тактико-спеціальних навчань, т.в.о. начальника ГУНП в області Ігор Бабюк підкреслив, що всі поставлені завдання були виконані успішно та на належному рівні. За його словами, такі навчання дають можливість ретельно проаналізувати дії кожного підрозділу, внести корективи до планів спецоперацій, аби у реальних ситуаціях поліцейські діяли на високому професійному рівні.

Читайте також: Зловмисник, що кинув гранату на подвір’я знайомого, чекатиме свого вироку у СІЗО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...