Мед Атлант

В українських школах заборонили батьківські комітети

Міністр освіти Лілія Гриневич підписала наказ №1649, який скасовує діяльність батьківських комітетів у школах. Відповідний наказ був підписаний 21 грудня 2017 року, повідомив громадський активіст Віталій Фурманюк з посиланням на відповідь Міносвіти на запит.

Згідно із підписаним Гриневич наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)» втратило свою чинність.

Цим документом передбачалося, що батьківський комітет підпорядковується і підзвітний загальношкільним батьківським зборам і обирається на рік, пише Zaxid.net.

Передбачаю, що багато педагогів та батьків критикуватимуть Лілію Михайлівну за це рішення, але вона зробила важливий та сміливий крок у боротьбі з корупцією та порушеннями прав в закладах освіти. Саме рішеннями «батьківських комітетів» адміністрації закладів виправдовують збір неврахованих готівкових коштів, наймання охорони і навіть відрахування дітей із закладів, — написав Фурманюк у соцмережі Facebook.

Скасування діяльності батьківського комітету, а також зміни до порядку прийому дітей у 1 класи загальноосвітніх навчальних закладів ухвалені відповідно до нового закону «Про освіту».

Читайте також: Спортсменка з Івано-Франківська вирушила на зимову Олімпіаду-2018

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...